DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Kerkenveiling t.b.v. het Icoon van Wouw

Het mag bekend worden verondersteld dat in Wouw al 2 jaar met succes actie wordt gevoerd voor het behoud van de 800 jaar oude monumentale Lambertuskerk, het Icoon van Wouw. De teller staat al op € 125.000, maar dat is natuurlijk niet genoeg om het kerkgebouw in stand te houden. Daarom staan er ook voor 2017 weer meerdere activiteiten op het programma.

De Stichting Behoud Lambertuskerk heeft het plan opgevat om op 28 oktober a.s. voor het eerst in deze regio een zogenaamde kerkenveiling te organiseren. Een fenomeen dat elders in den lande een beproefd middel is gebleken om in één keer  een flink bedrag bijeen te brengen, bestemd voor instandhouding van een kerk.

Het idee erachter is dat ca. 200 waardevolle items worden verzameld bij inwoners van Wouw en omstreken, maar ook bij lokale bedrijven of andere betrokkenen, die dan in een veilingcatalogus worden opgenomen, ter plekke worden getoond en tijdens een veiling tegen opbod worden verkocht aan de hoogst biedende.

Wat komt er zoal ter veiling? Gedacht kan worden aan kunstvoorwerpen, beelden, een bijzonder boek, tegoedbonnen voor een etentje thuis of in een restaurant, bijzondere planten of dieren, tegoedbonnen voor een rondvlucht of rondvaart, wijnpakketten, sieraden, schilderijen, antiek meubilair, reischeques, levensmiddelen, apparaten, iets wat heel lang op zolder ligt en nog te veel om op te noemen. De schenkers van de items worden desgewenst in de veilingcatalogus vermeld en de opbrengst komt volledig ten goede aan het Icoon van Wouw.

Tijdens de veiling die op zaterdag 28 oktober vanaf 19.30 uur wordt gehouden in De Geerhoek, is iedereen van harte welkom. Er  wordt gezorgd voor muziek, een drankje en een hapje  en een ervaren  veilingmeester die de bezoekers weet te verleiden tot mooie biedingen. Aan de veiling is ook een loterij met fraaie prijzen verbonden met gratis loten voor iedereen die de veiling bezoekt. De notaris houdt toezicht op een rechtmatig verloop van de veiling en de loterij.

Deze vooraankondiging is vooral bedoeld om schenkers van objecten voor de veiling alvast na te laten denken over eventuele veilingitems. In de periode augustus / september zullen we actief de boer opgaan om objecten te verkrijgen. Mensen die nu al een voorwerp beschikbaar willen stellen voor de veiling, kunnen zich telefonisch (via dhr. P. Backx 0165 302323) of per mail ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ) melden.

Wij rekenen op een succesvolle veiling met een mooie opbrengst t.b.v. het Icoon van Wouw.

Informatie over onze actie is te vinden op www.icoonvanwouw.nl.

De Stichting Behoud Lambertuskerk