DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

McKenzie therapie effectief bij rug- en nekklachten

Heeft u last van uw rug en/of nek en blijven deze klachten steeds terugkomen ondanks het ondergaan van therapie en het aanpassen van uw levensstijl? Dan kan McKenzie therapie een oplossing voor u zijn. De therapie verminderd klachten en verkleint de kans dat ze terugkomen.

De kans dat u wel weet hoe rugpijn voelt, is erg groot. Vier op de vijf mensen in Nederland heeft hier namelijk weleens last van. Lage rugpijn kan veroorzaakt worden door zwaar lichamelijk werk, veel bukken en/of tillen maar ook door veel zitten op bijvoorbeeld kantoor of in de auto. Ook onvoldoende beweging, een verkeerde houding, overgewicht en zelfs langdurige stress kunnen oorzaken zijn van klachten aan uw rug. Naast al deze oorzaken van buitenaf kan er natuurlijk ook een oorzaak binnen het lichaam zijn, zoals artrose of een aangeboren rug afwijking.

De McKenzie methode

Reguliere (fysio)therapie of het wijzigen van de levensstijl heeft niet altijd effect. Wat als u er zelf niet meer uitkomt? Bij OrthoMedic in de praktijk kunnen we u verder helpen als andere methoden geen uitkomst geboden hebben. De McKenzie therapie methode (MDT) is een wetenschappelijk onderbouwde specialisatie in de fysiotherapie en staat bekend om zijn goede resultaten bij rug- en nekklachten met of zonder uitstraling naar benen of armen. MDT staat vooral bekend als een snelle, effectieve en duurzame behandelmethode bij nek- en rugklachten.

Duurzame behandeling

Verschillende voorbeelden van klachten die we goed kunnen behandelen met de McKenzie methode zijn; hoofdpijn, nekpijn, lage rugpijn, boven rugpijn en whiplashklachten. Ook voor klachten aan overige gewrichten als; heupen, schouders en knieën kunnen we u met deze methode helpen. Het doel van de methode is niet alleen de klachten zo snel mogelijk te laten verdwijnen, maar ook om ervoor te zorgen dat deze in de toekomst niet terugkeren.

De McKenzie methode is gericht op patiënten die al jarenlang aanhoudende klachten hebben en al allerlei andere therapievormen hebben geprobeerd. Maar ook voor mensen met terugkerende of beginnende rugklachten kan de therapie effectief zijn.

Vragen of een afspraak

Meer weten of een afspraak maken bij onze McKenzie therapeut? U kunt mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen naar 0165-329555 (OrthoMedic Wouw).