DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

TTR Fiksclub fikst het weer in het Huis van de Westrand

Handige vrijwilligers gezocht!

 

 

ROOSENDAAL – De Roosendaalse TTR Fiksclub komt op zaterdag 2 september voor de eerste keer na de zomerstop bij elkaar, tussen 14.00 uur en 16.30 uur in het Huis van de Westrand, St. Lucasplein 3, Roosendaal.

 

TTR staat voor Transition Town Roosendaal, en de Fiksclub bestaat uit een aantal handige vrijwilligers met goed gereedschap, die regelmatig op een zaterdagmiddag bij elkaar komen om binnenlopende bezoekers gratis te helpen met het repareren van hun kapotte spullen. Alles wat het niet meer doet, of waar een stukje, poot of oor af is, komt in aanmerking. Ook met kapotte kleren kunt u terecht, of met een vastgelopen computer, of als u zelf vastloopt met een brei- of naaipatroon. U kunt een paar dagen vooraf al op fiksclub.nl zien welke reparateurs naar verwachting aanwezig zullen zijn. Waarom een Fiksclub? Die vraag wordt initiatiefnemer Sjaak Adriaanse vaak gesteld. “In Nederland gooien we veel weg waar bijna niets mis mee is, of we laten het op zolder verstoffen. Door kapotte spullen te repareren besparen we niet alleen geld, maar ook de energie en de kostbare grondstoffen die nodig zijn voor het maken van nieuwe producten. En we verkleinen de afvalberg. Maar repareren is ook gewoon leuk, en vaak makkelijker dan je denkt”, aldus Adriaanse. De Fiksclub is een initiatief van Stichting Transition Town Roosendaal, een organisatie die bewust een veerkrachtige lokale gemeenschap ontwikkelt, met nadruk op samenredzaamheid en een drastische vermindering van het gebruik van fossiele brandstoffen. Samen dingen organiseren, en daar ook plezier in hebben, staan voorop. Zie voor meer informatie ttroosendaal.nl. TTR helpt u ook bij het besparen op energiekosten. Bij de Fiksclub kunt u zich inschrijven voor een gratis energiescan van uw huis met een warmtecamera, een ideaal apparaat om ‘laaghangend fruit’ op te sporen. We stellen als enige voorwaarde dat we drie of vier huizen in dezelfde straat tegelijk onder handen kunnen nemen.

 

De andere datums voor de Fiksclub in de tweede helft van 2017 zijn 7 oktober, 11 november en 9 december.

 

We zijn altijd op zoek naar vrijwilligers, in het bijzonder uit de Westrand, om de bezoekers te helpen met de reparaties. Vooral mensen die handig zijn met elektrische apparaten en elektronica kunnen we goed gebruiken. Maar vrijwilligers die overweg kunnen met hout, metaal, speelgoed, textiel, papier, fietsen enzovoort zijn natuurlijk net zo welkom.  Onkosten worden in overleg vergoed. Voor meer informatie: Sjaak Adriaanse, tel. (0165) 546 557, e-mail  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.