DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Nazomeren op het Tongerloplein

Voor de 15e keer petanque-evenement

In het weekend van 8 en 9 september 2017 staat het Tongerloplein weer twee dagen in het teken van het Franse spelletje petanque. Stichting RoosenBoule organiseert op vrijdag en zaterdag een tweetal toernooien, te beginnen met het bedrijventoernooi op de vrijdagavond.

Begrip

‘Inmiddels zijn we volgens mij een begrip geworden in Roosendaal’, zegt voorzitter Jan Maas. ‘Na te zijn gestart op het Kadeplein, daarna drie jaar op de Nieuwe Markt, hebben we ons definitieve plekje gevonden op het mooiste pleintje van de stad’, aldus Maas. ‘Dankzij de inzet en medewerking van velen en met name van onze sponsoren kunnen we dit jeu de boulesweekend blijven organiseren’.

Bedrijventoernooi

Vrijdagavond vanaf 19.00 uur is het plein traditioneel het domein van bedrijven en instellingen die onder het genot van een hapje en een drankje strijden om de eer en de prijzen. Voor dit ideale bedrijfsuitje zijn inmiddels al 50 teams ingeschreven. Daarmee is het maximale aantal teams behaald.

TongerloBoule

De zaterdag is vanaf 10.00 uur gereserveerd voor alle jeu de boulesteams die het spelletje een warm hart toedragen. Tijdens dit toernooi – genaamd TongerloBoule – wordt er door elk team van 3 spelers vijf wedstrijden gespeeld, gevolgd door een halve finale en een finale. Het winnende team mag zich met recht petanquekampioen van Roosendaal noemen, gezien het al jarenlange hoge niveau van de deelnemers. Daarnaast wordt er gestreden om het tireerkampioenschap, een spectaculair onderdeel van deze sport. Voor dit toernooi is het belangrijk om op tijd in te schrijven vanwege het beperkte aantal plaatsen. De inschrijving voor TongerloBoule start op zaterdag 26 augustus vanaf 10.30 uur via de website van stichting RoosenBoule: www.roosenboule.nl. Alle aanvullende informatie is ook daar te vinden.