DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Flying Festival: Opendeurweekend Historisch Vliegveld van Brasschaat

Voor het derde jaar op rij opent de Motorvliegclub van Brasschaat (MVCB) haar deuren voor het grote publiek. Hiermee wil het haar vliegveld, het oudste van België, beter bekend maken bij de buurtbewoners. Naast infostanden, kraampjes, randanimatie en heel wat eten en drinken zijn uiteraard de vliegtuigen de grote attractie.

Vanuit heel de Benelux zullen vliegtuigen Brasschaat aandoen. Hierbij een groot aantal oldtimers: De legendarische Mustang (belangrijkste jachtvliegtuig WOII), een 9-tal Stampe-Vertonges van Belgische makelij, een tiental Piper Cubs en zelfs enkele toestellen die dateren van kort na de eerste wereldoorlog, om maar enkelen te noemen.

Daarnaast zal de Belgische Luchtmacht ook dit jaar weer uitgebreid aanwezig zijn met een statische F16 en een display van de Augusta helicopter. Het demoteam van de Luchtmacht, de ‘Red Devils’ zullen gedurende het ganse weekend Brasschaat als uitvalbasis gebruiken. Zij zullen ook tweemaal per dag een display boven het vliegveld vliegen.

 

Wie zich gebeten voelt door het vliegvirus kan zich ter plaatse inschrijven voor de opleiding tot pilotenopleiding of kan een initiatievlucht maken. De toegang is gratis.