DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Sanneke van Hassel komt naar JTC

JTC bevordert lezen bij leerlingen

Op donderdag 21 september van 15.00-16.30 uur komt de bekende jeugdboekenschrijfster Sanneke van Hassel naar het JTC voor een gastlezing en een gesprek met leerlingen uit de vierde klassen VWO en Tweetalig VWO. Er is voor belangstellenden (ook van buiten de school) de mogelijkheid aan te sluiten.

Sanneke van Hassel (1971) studeerde Theaterwetenschap en Cultuurgeschiedenis aan de Universiteit van Utrecht. Tien jaar lang maakte ze deel uit van toneelgezelschap 't Barre Land. In 2005 debuteerde ze met de verhalenbundel IJsregen die werd geprezen om de licht absurdistische sfeer, de poëtische stijl en de aandacht voor details. IJsregen werd genomineerd voor de Vrouw en Kultuur debuut prijs en voor de Selexyz debutantenprijs. Sanneke levert regelmatig bijdragen aan literaire tijdschriften en bloemlezingen. Zo verbleef zij in opdracht van de Vrede van Utrecht in Sarajevo. Over deze reis schreef ze Snippers Sarajevo, dat gepubliceerd werd in tijdschrift Tirade. In 2007 verscheen haar tweede verhalenbundel, Witte veder die op de longlist stond van de Gouden Uil en genomineerd werd voor de Halewijnprijs en de Novel Award. Voor beide bundels won Sanneke de BNG Nieuwe Literatuurprijs. In 2010 verscheen bij De Bezige Bij haar roman Nest. In 2011 schreef ze korte monologen die te horen waren in het Nederlandse paviljoen op de Biënnale van Venetië. In 2012 verschenen haar derde verhalenbundel, Ezels en Naar de stad, een bloemlezing met hedendaagse korte verhalen uit de hele wereld die ze samenstelde met de Vlaamse schrijfster Annelies Verbeke. In dit jaar trad Sanneke ook toe tot de redactie van literair tijdschrift Terras.
Haar meest recente verhalenbundel Hier blijf ik kwam uit in september 2014. Hij bestaat uit 45 korte verhalen geïnspireerd door 45 foto's van de jaarlijkse expositie
De Kracht van Rotterdam.

Naast het schrijven maakt Sanneke programma's over het korte verhaal. In 2010 organiseerde zij in De Balie in Amsterdam Hotel van Hassel, een weekend over het hedendaagse korte verhaal met schrijvers uit heel Europa. Sindsdien organiseert zij, in samenwerking met de Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam, avonden rondom het korte verhaal, o.a. over het werk van Lydia Davis en A.L. Snijders. Het is voor belangstellenden van buiten de school mogelijk om de ontmoeting met Sanneke bij te wonen. Meldt u zich svp even aan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.