DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

IVN-Roosendaal organiseert workshop vogels

Van 1 t/m 22 maart 2018 verzorgt IVN Roosendaal een workshop voor de beginnende en de geïnteresseerde vogelaar. De nadruk zal liggen op algemeen in Nederland voorkomende vogels. Naast de behandeling van de fascinerende biologie (bouw en gedrag) van vogels zal er aandacht zijn voor hun herkenning (waaronder zang),  verspreiding en de plaats in onze natuur en cultuur.

De workshop bestaat uit vier donderdagavonden die worden gehouden in het Milieu Educatief Centrum (MEC) in het T-huis op het landgoed Visdonk, Dennenscheerderdreef 11 te Roosendaal. Verder is er een excursie op zondagochtend en op vrijdagavond. Naast korte lezingen, presentaties en demonstraties zal in deze workshop ook aandacht zijn voor zelfwerkzaamheid. Al doende leert men.

Inhoud van de workshop Wilde planten 

De workshop bestaat uit 4 woensdagavonden. Naast korte lezingen, presentaties en demonstraties zal in deze workshop ook aandacht zijn voor zelfwerkzaamheid. Al doende leert men!

De volgende onderwerpen worden behandeld (onder voorbehoud):

 

1. Herkenning, geluiden, relaties

 

2. Vogeltrek, nesten / eieren, roofvogels

 

3. Boeken en kijkers, kraaiachtigen, geluiden

 

4. Interessante gebieden, vogels tellen, zwanen en ganzen

Het geleerde wordt uiteraard ook in de praktijd bekeken. Dit zal gebeuren tijdens twee excursies op (onder voorbehoud) op 15  maart en 20 april. De bestemmingen zullen tijdens de cursus bekend worden gemaakt. De kosten zijn € 50,- voor de workshop en het lesmateriaal. IVN-leden krijgen korting en betalen € 40,-. Graag voldoen bij de eerste les. Deze workshop is een must voor iedereen die meer wil weten over de vogels, die men direct in de omgeving, bijvoorbeeld tijdens een wandeling, kan tegenkomen. Voor meer informatie of aanmelden kan men mailen naar Carla van der Burgt: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., onder vermelding van  “workshop vogels”.