DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Bijzondere expositie in maart

ROOSENDAAL –In de Sfeerhaven, Westelijke Havendijk 10A te Roosendaal vindt van zaterdag 3 maart tot en met zaterdag 31 maart 2018 een bijzondere expositie plaats. Elf kunstenaars tonen hun werk van de afgelopen twintig jaar.  De tentoonstelling wordt georganiseerd ter afsluiting  van ruim twintig jaar “Beeldend Kunstenaars Collectief Roosendaal”. 

 

De aanleiding tot oprichting in 1996 was de behoefte aan contact tussen de verschillende kunstenaars. In dit jaar werd de eerste open atelierroute uitgezet waarbij twee weekenden lang de deuren van zestien ateliers open stonden. Dit beviel zo goed dat besloten werd het BKC op te richten en zo de krachten te bundelen.

 

Bloeiende vereniging

 

“Het werd een bloeiende vereniging met vele thema avonden, groepsexposities en atelierroutes, aldus kunstenaar Lia Reijnders. “We organiseerden ieder jaar een open atelierroute en later zijn we gaan zoeken naar bijzondere gebouwen om exposities in te organiseren.

 

Na tien jaar is de expositie “(h)eerlijke kunst” opgestart die tot heden nog steeds ieder jaar te bezoeken is. Verder loopt vanaf het begin van de oprichting van het BKC het project “Blanco”. Onder elkaar wordt een thema gekozen en tijdens een reeks van ongeveer een jaar reageren de kunstenaars op elkaar. Lia: “Op dit moment loopt het “Blanco”project met als thema “Geboortegrond”. “Er komen verrassende werken uit omdat je vaak werk maakt buiten je comfortzone”.

Altijd is er gezocht naar “leegstaande”ruimten om kunstenaars een atelier te kunnen bieden of om een verzamelgebouw te hebben waar samen gekomen kon worden. Een aantal jaren heeft het BKC de toen leegstaande bibliotheek aan de Laan van België mogen gebruiken maar daar kwam door verkoop weer een einde aan.

Samenwerking

 

 

 

 

 

De laatste tien jaar is heel nauw samengewerkt met kunstenaarsgroep Arsis uit Bergen op Zoom. Deze groep heeft een eigen gebouw ter beschikking en er worden iedere week bijeenkomsten en exposities georganiseerd. Doordat het ledenaantal en het aantal bestuursleden zodanig is terug gelopen is besloten het BKC per 31 januari 2018 op te heffen.  De overgebleven kunstenaars hebben zich aangesloten bij Arsis in Bergen op Zoom.

 

Openingstijden

 

 

 

De afsluitingstentoonstelling is geopend van 3 maart tot en met 31 maart 2018 op woensdag, donderdag en vrijdag van 15.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 15.00 uur. De officiële opening vindt plaats op zaterdag 3 maart a.s. om 15.00 uur. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Lia Reijnders, telefoon 0165-544613.