DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

DigiD en MijnBravis in de toekomst

Het Bravis ziekenhuis wil steeds meer dienstverlening aanbieden via het online patiëntenportaal MijnBravis. Dat betekent ook dat er meer en meer persoonlijke gegevens in MijnBravis kunnen worden ingezien. Omdat het om zeer vertrouwelijke gegevens gaat, is het van belang zeker te weten dat u degene bent die inlogt in het portaal.

Nu logt u in met uw DigiD en een sms-code als extra controle of via de DigiD app.
In de toekomst is het alleen nog mogelijk om in te loggen met de DigiD app, die is versterkt door een eenmalige controle van uw identiteitsbewijs. Het Bravis ziekenhuis promoot daarom, als eerste ziekenhuis in Nederland, de mogelijkheid om uw DigiD te versterken, zodat u klaar bent voor de toekomst.

Controle
Deze versterking kan op dit moment alleen worden uitgevoerd via de DigiD app op de meest gebruikte Android telefoons. De DigiD app controleert - met de NFC-lezer van de telefoon - de gegevens op de chip van uw rijbewijs, paspoort of identiteitskaart. De controle is eenmalig. Daarna is uw DigiD app versterkt en geschikt om in te loggen bij alle organisaties die deze extra zekerheid vereisen en daarmee klaar voor de toekomst.

Assistentie
In
de Digituin van ziekenhuislocatie Roosendaal zijn vrijwilligers aanwezig die worden ondersteund door medewerkers van DigiD om u te helpen om uw DigiD gereed te maken, zodat u in de toekomst meer dienstverlening kunt afnemen binnen het patiëntenportaal MijnBravis.