DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Vivianne de Caluwé in de finale van Boekgoud met haar boek 'De Ontpopping'

STEENBERGEN - Met haar boeken probeert ze mensen te inspireren en te ondersteunen. Vivianne de Caluwé uit Steenbergen deelt graag haar creativiteit.

Binnenkort worden haar schrijfkunsten misschien beloond, want haar boek 'De Ontpopping' staat in de finale van Boekgoud, een initiatief van uitgeverij Boekscout

 

 

Wie is Vivianne

''Sinds 2 jaar is Vivianne Auteur en heeft inmiddels 4 boeken uitgebracht waarvan: Van je hoofd naar je hart, Een steuntje in de Rug, De Ontpopping en De avonturen van Saartje & Snoezy. Ze woont in Steenbergen en heeft er nog een leuke website naast www.creavive.nl waar ze haar Beregezellige Verjaardagskalender met eigen creaties en quotes aanbied. In boeken kun je dingen delen die je normaal gesproken niet zo snel aan anderen zou vertellen'', vertelt de 28-jarige Vivianne. ''Inspiratie haalt zij uit haar eigen leven, de mensen om haar heen en uit de natuur.'' Nooit had ze gedacht dat ze zou gaan schrijven. Na nogal traumatische omstandigheden kwam de inwoonster van Steenbergen 7 jaar geleden noodgedwongen thuis te zitten door haar chronisch ziek zijn wat samenhangt met haar verleden. Het gaf haar de tijd om dingen op papier te zetten en zich op het creatieve te storten. Want de dagen “zomaar” voor haar voorbij zien gaan is niet haar levensinstelling. Momenteel heeft Vivianne vier boeken geschreven, waaronder De Ontpopping. Een dikke pil met een verhaal dat gebaseerd is op haar eigen leven. ''Deze roman is mijn derde boek en heeft een ondersteunende functie. Ik hoop dat andere mensen er iets aan hebben'', aldus De Caluwé.

BoekGoud

Toen haar eerste boek klaar was, zocht Vivianne naar een uitgever. ''Via een vriendin van kennissen kwam ik bij uitgever Boekscout uit Soest terecht. Ik heb ze mijn manuscript per mail gestuurd en nog geen 2 dagen later werd ik al uitgenodigd op een auteursbijeenkomst bij de uitgeverij in Soest'', geeft de schrijfster aan. De inwoonster van Steenbergen was bijzonder verrast toen ze hoorde dat De Ontpopping genomineerd was voor de publieksprijs van BoekGoud, een initiatief van Boekscout. De verkiezing is opgedeeld in twee delen. Allereerst kunnen mensen stemmen tijdens de genreronde. De winnaars van de verschillende genres strijden vervolgens om de felbegeerde overalltitel. De stemmen uit de eerste en tweede ronde worden bij elkaar opgeteld. Het boek met de meeste stemmen mag zich vervolgens winnaar van de prijs noemen.

Stemmen

Viviannes boek werd gekozen tot beste roman en staat dus in de finale. ''Mocht ik de overalltitel winnen, dan zie ik dit als een bekroning op mijn schrijverscarrière'', vertelt de De Caluwé. De publieksprijs van BoekGoud, wordt op vrijdag 16 maart aan de winnaar uitgereikt. Op de website van Vivianne, www.creavive.nl, is een link te vinden voor degenen die op haar willen stemmen. Er kan nog worden gestemd tot zondag 11 maart. Want het boek met de meeste stemmen wint tenslotte Boekgoud!

De Ontpopping

Het verhaal gaat over een jong meisje, Veroniek. Het gezin waarin ze opgroeit lijkt heel liefdevol. Haar vader doet zich voor als de perfecte, beschermde vader die ieder kind zich wenst, maar hij blijkt uiteindelijk haar grootste vijand te zijn... In dit boek lees je hoe Veroniek zich door deze situatie heen sleept.