DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

IVN- Workshop: Het weer, natuurlijk!

Van 4 april t/m 25 april 2018 verzorgt IVN/KNNV Roosendaal in samenwerking met een beroepsmeteoroloog een workshop voor iedereen die wat meer wil weten over het weer. Behalve de benodigde basistheorie over weersystemen en luchtsoorten zal er vooral veel aandacht zijn voor dagelijkse verschijnselen als wolken, wind, neerslag en seizoenen.

De workshop bestaat uit vier woensdagavonden en wordt gehouden in het Milieu Educatief Centrum (MEC) in het T-huis op het landgoed Visdonk, Dennenscheerderdreef 11 te Roosendaal. Verder is er een excursie in een van de tussenliggende weekenden.

 

Inhoud van de workshop

 

Naast korte lezingen, presentaties en demonstraties zal in deze workshop ook aandacht zijn voor zelfwerkzaamheid. Al doende leert men! De volgende onderwerpen worden behandeld (onder voorbehoud):

 

1. Seizoenen en weersystemen

 

2. Wolken en weer

 

3. Het weer herkennen en volkswijsheden onder de loep.

 

4. Weersverwachting op korte, middellange en lange termijn.

 

Het geleerde wordt uiteraard ook in de praktijk bekeken. Dit zal gebeuren tijdens een excursie op de ochtend van 22 april. De bestemming zal tijdens de cursus bekend worden gemaakt.

 

 Informatie en aanmelden

 

De kosten zijn €50,- voor de workshop en het lesmateriaal. IVN-leden krijgen korting en betalen €40,-. Graag voldoen bij de eerste les. Voor meer informatie of aanmelden kan men mailen naar Carla van der Burgt: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., onder vermelding van  “workshop Weer”.