DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

THE MOUSETRAP in Nispen

Op vrijdag 16 en zaterdag 17 maart 2018 speelt toneelvereniging Onderling Kunstgenot uit Nispen onder regie van Eddy Haers,  de wereldberoemde toneelklassieker

THE MOUSETRAP (De muizenval)  van  Agatha Christie.

Het is winter, ijskoud en een sneeuwstorm giert om het guesthouse 'Monkswell Manor'. De gasten druppelen één voor één binnen en enkele uren later is de Manor door de sneeuw volledig van de buitenwereld afgesneden. In Londen, niet zo ver van het guesthouse, is eerder die dag een moord gepleegd. Een brigadier van de plaatselijke politie weet ondanks het slechte weer de Manor te bereiken. Het vermoeden bestaat dat de moordenaar of moordenares zich daar schuilhoudt. Als er een slachtoffer valt, blijkt al snel dat alle aanwezigen een motief hebben voor de moord en ook in de gelegenheid waren om deze te plegen. Iedereen heeft wel iets te verbergen. Wat is het verband met de Londense moord. Niemand kan nog wegkomen, ook de onbekende moordenaar niet...!

The Mousetrap (De muizenval) is de langst lopende toneelvoorstelling ter wereld. Op 25 november 1952 was de première van dit toneelstuk in het Ambassadors Theatre in Londen. Agatha Christie schreef het hoorspel Three Blind Mice voor de 80e verjaardag van Queen Mary en dit vormde de basis voor het toneelstuk. Rijk is Agatha Christie overigens nooit geworden van dit stuk. Ter gelegenheid van de tiende verjaardag van haar kleinzoon deed ze hem de rechten cadeau. In haar testament heeft ze laten vastleggen dat het stuk niet verfilmd mag worden zolang het nog in het theater wordt gespeeld. In de toneelwereld geldt The Mousetrap als "het best bewaarde geheim", als "wereldberoemd" en haast "heilig".

"BEWAAR HET GEHEIM VAN THE MOUSETRAP"

Na afloop van iedere voorstelling zal een van de acteurs u nogmaals vragen om 'de plot' niet te verklappen. Zo gaat dat al ruim 65 jaar lang.

Graag verwelkomen wij iedereen in Zaal Verhoeven, Dorpsstraat 87 te Nispen. Aanvang alle avonden om 20.00 uur. Zaal open vanaf 19.15 uur. Entree 10 euro p.p., incl. 1 consumptie.

Voor meer info of reserveren: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of www.onderlingkunstgenot.nl  of tel 0165 365451

Kijk ook op onze Facebookpagina