DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

“Het textielverleden van Roosendaal”

Namens de werkgroep Industrieel Verleden van de heemkundekring De Vrijheijt van Rosendale, wil ik graag de tentoonstelling “Het textielverleden van Roosendaal” onder de aandacht brengen.

 

Deze tentoonstelling heeft een drietal hoofditems:

 

  1. Aandacht aan de textielbedrijven, breierijen en tricotageateliers die Roosendaal heeft gehad zoals o.a. Van Gils,  Lagero, Tribauco, Weba, Delana, Elegant en nog vele anderen. D.m.v. foto’s en materialen krijgt U een indruk van deze bedrijven.

  2. Kledingzaken van weleer zoals o.a.: Bischoff, Kofa Braat, Mantelmagazijn De Vlijt, Modemagazijn De Vlinder, Maison Chic enz. enz. Ook hier weer vele foto’s en materialen die U een blik geven waar de Roosendaler vroeger zijn kleding kocht.

  3. Modevakscholen en kleermakers: Vele tientallen kleermakers en modevakscholen, vaak kleine zelfstandigen, waren er in het begin van de twintigste eeuw tot de tachtiger jaren. Ook hier weer prachtige foto’s, materialen, maar ook leuke advertenties van weleer.

 

Er zijn unieke collecties te bewonderen, uiteraard alles betreffende het textielverleden van Roosendaal met bijzondere aandacht aan een speciaal item vanwege het 750 jarig bestaan van Roosendaal.

 

Het is te veel om op te noemen vandaar dat ik iedereen van harte uitnodig om deze tentoonstelling te komen bezoeken.

 

De tentoonstelling begint op zaterdag 24 maart (10.00 – 16.00 uur) en daarna iedere dinsdag vanaf 27 maart t/m 22 mei (13.30 – 16.00 uur) en iedere zaterdag vanaf 31 maart t/m 30 juni (10.00 – 12.30 uur).