DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

RIKKEN IN MOERSTRATEN

Op zondag 15 april as. wordt de laatste rikmiddag van dit seizoen gehouden in Café de Bakker in Moerstraten. Zoals altijd begint deze middag om 14.00 uur en zal de prijsuitreiking plaatsvinden rond 17.15 uur. Tevens zal dan het eindklassement van dit seizoen bekend gemaakt worden. Om alles nog extra luister bij te zetten zal iedere kaarter met een prijs naar huis gaan.

 

Afgelopen maand was er een onverwacht hoge opkomst. Wel werden er maar weinig punten gehaald, want de winnaar werd Freek Duijvelaar met slechts 121 punten. En toch had hij nog een grote voorsprong op nummer twee, Hennie Elsevier, die 108 punten haalde. Daarna kwamen ex aequo het echtpaar Gonny en Janus Dam met 103 punten, Toon Suijkerbuijk met 102 punten en Marianne Visser met 101 punten. Op de zevende plaats eindigde nieuwkomer Rinus Sebregts met 99 punten. De tweede helft van de prijswinnaars werd aangevoerd door Kees Bovee met 97 punten vóór Frie Wierickx met 93 punten en Koos Heijnen en Willy Jaspers, beiden met 92 punten. De laatste prijzen gingen naar Marie Baselier met 90 punten, Jan van Meel met 88 punten en tenslotte Dien Dekkers met 84 punten.

 

De hoogste serieprijs ging deze keer met een totaal van 48 punten naar maar liefst drie kaarters, te weten Dien Dekkers, Kees Bovee en Freek Duijvelaar. Dien Dekkers mocht ook de laagste serieprijs met een totaal van 10 punten in ontvangst nemen.

 

Daarna werd met veel spanning gekeken naar het voorlopige klassement. Nu staat Janus Dam daarin nog bovenaan, maar Toon Suijkerbuijk zit hem flink op de hielen. En dan zijn er ook nog Marianne Visser, Theo Knop, Janus van Etten en Ad Buermans, die bij een laatste goede uitslag een mooie kans maken op de overwinning. Immers, de twee slechtste resultaten kunnen dan weggestreept worden en dat kan de klassering op zijn kop zetten. Spanning genoeg, dus op die 15e april!

 

Daarna zal het volgende seizoen gestart worden op zondag 23 september.