DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Opening seizoen de Holle Roffel

Het seizoen dat de Holle Roffel geopend is, loopt van april tot en met september. A.s. maandag, 2e Paasdag, staan de deuren dus van het museum, dat gesitueerd is in de voormalige NH kerk aan de Markt in Kruisland, weer wijd open en bent u dus van harte welkom. Deze voormalige kerk, centraal gelegen op een schitterende locatie en met een bijzondere uitstraling, heeft een historische achtergrond die teruggaat tot 1487. Hij is bijzonder geschikt als expositieruimte en voldoet daarom prima aan onze museale wensen.

 

Zoals gebruikelijk is er weer een overzichtelijk geheel te zien van de verschillende soorten gereedschappen die de ambachtslieden vroeger gebruikten om hun dagelijkse kost te verdienen te verdienen, zoals de typische schaaf uit 1740 waaraan het museum zijn naam te danken heeft. Ook de nieuwe aanwinsten, die regelmatig aangevoerd worden, kunnen dan weer bekeken worden. Tijdens uw bezoek zullen de enthousiaste vrijwilligers u te woord staan en eventuele vragen beantwoordden. Na afloop kan iedereen zich een goed beeld vormen van het vaak moeizame arbeidsproces uit het verleden.

 

 

 

 

 

Onze donateurs en sponsors hebben weer vrij toegang op onze vaste openingstijden maar ook op alle andere activiteiten die wij houden in het jaar 2018.

 

 

 

Openingstijden seizoen;

 

Iedere 1e zondag van de maand.

 

Iedere donderdagmiddag van de week.

 

2e Paasdag, 2e Pinksterdag en Hemelvaartsdag.  

 

Buiten de normale openingstijden, evenals groepen, op afspraak.

 

Alle genoemde dagen van 14.00 uur tot 17.00 uur. Rolstoelvriendelijk echter geen rolstoeltoilet.

 

Toegang:  €  1,50 per persoon, kinderen tot 12 jaar o.b. gratis.             

 

Inl. D. Koevoets 0167-532771