DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Workshop Ikebana in de Volksabdij

Zondag 15 april organiseert de Flor van Putte stichting een workshop Ikebana in de Volksabdij te Ossendrecht. Deze wordt verzorgd door Lydia Theuns en start om 14:00 uur. Deze workshop is voor iedereen toegankelijk.

 

Ikebana is de Japanse kunst van het bloemschikken. Hierbij worden planten en bloemen, die uit de natuur zijn genomen, op zo'n manier geschikt, dat ze een geheel nieuwe schoonheid verkrijgen in de nieuwe omgeving. Deze workshop kan men kennismaken met twee verschillende stijlen: ‘Shoka shimputai’ (een moderne schikking met twee elementen en een extra lijn) en met ’Jiyukai’ (vrije schikking zonder specifieke regels).

 

Lydia Theuns beoefent Ikebana al meer dan twintig jaar. Zij is lid van de Ikenobo Studygroup Belgium en behaalde de officiële Japanse diploma’s om les te kunnen geven.

 

Bloemen en takken zijn volop aanwezig, wel worden deelnemers verzocht snoeischaar, bloemenprikker en schaal of vaas mee te brengen. Voor meer bijzonderheden en maten zie onze website. Benodigdheden kunnen deze zondag ook worden gekocht voor weinig.

Deelname 6 euro inclusief bloemen en takken, koffie en thee

 

Zondag 15 april 14:00 uur in zaal de Meerkoet

 

 

Graag vooraf aanmelden via de website www.florvanputtestichting.nl en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

De Volksabdij O.L.V. ter Duinenlaan 199, 4641 RM Ossendrecht