DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

T.C.S. ZIT IN ZWAAR WEER

Onverwacht is het eerste team van T.C.S. toch nog in problemen gekomen. Tegen het Tilburgse Irene 4 hoopte men op een mooie uitslag, immer zowel Ronald als John Minkman zouden in actie komen. Maar de spelers van Irene 4 bleken in zeer goede vorm te zijn. Ronald Minkman liep in de laatste set van de wedstrijd tegen een onverwacht verlies aan, zijn eerste deze competitie. De eerste twee games bracht hij nog op zijn naam, maar de volgende drie gingen met heel klein verschil verloren.  Twee sets eerder had broer John ook al onverwacht verloren, het was zijn tweede verliespartij in dit jaar.  Dat leverde, na een 5-1 voorsprong, een teleurstellend 5-5 gelijkspel op. Daardoor kwam de concurrentie wel erg dichtbij. Men staat nog maar één punt voor de degradatiegrens en de laatste twee wedstrijden moeten dus de nodige punten opleveren.

 

T.C.S. 2 treft het dit jaar niet. Voor de tweede opeenvolgende keer moest men met een onvolledig team achter de blauwe tafel  verschijnen. Door ziekte en belangrijke studiezaken melden zich liefst vier spelers af. Marco Buijsen en Theo van Meer slaagden er in de tweede helft in om elk een winstpartij te boeken. Daardoor bleef het verlies nog tot 2-8 beperkt. De concurrentie profiteerde hiervan sterk en zo kwam men op de laatste plaats terecht.

 

Voor T.C.S. 3 lijkt het gevaar bijna geweken. Weliswaar werd van naaste belager Smash 5 met 3-7 verloren, maar de voorsprong van negen punten lijkt voldoende te blijven. Liesbeth Voorbrak slaagde er in om twee sets in winst om te zetten terwijl ze samen met Jolanda Koenraadt ook het dubbel won.

 

Programma:

 

Dit weekend staan er voor T.C.S. 1  een belangrijke ontmoeting op het programma. In Tilburg moet men aantreden tegen TIOS’51 6 en dat team telt maar twee punten achterstand. Een duidelijke zege zou dus bijzonder welkom zijn. Het volledige programma op vrijdag 13 april ziet er als volgt uit:

 

TIOS’51  6       - T.C.S.  1

 

Belcrum  13    - T.C.S.  2

 

T.C.S.  3 is vrij.