DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

DEGRADATIEGEVAAR T.C.S. BIJNA AFGEWEND

 

In de voorlaatste wedstrijd van de voorjaarscompetitie heeft T.C.S. door een grote zege de kans op behoud in de derde klasse weten te behouden. In Tilburg slaagde men er in om tegen een verzwakt TIOS’51  6 een grote overwinning te behalen. Doordat deze week zowel Ronald als John Minkman konden aantreden verschenen de Steenbergse spelers in een zeer sterke opstelling achter tafel. Peter Bogers opende de wedstrijd door in de vijfde game met 7-11 het eerste punt binnen te halen. Daarna liep met tot vlak voor de rust vlot uit naar een 0-4 voorsprong. Toen wist TIOS voor het eerst tot scoren te komen. Pas in de achtste set bij de stand 1-6 kregen ze een tweede kans. John Minkman gaf in de beslissende vijfde game echter geen krimp en via 6-11 bleef hij ongeslagen. Het pleit was toen beslecht en met een 1-9 winst keerde T.C.S. naar huis terug.

Minder goed gaat het met T.C.S. 2. Al enkele weken wordt het team gekweld door ziektes en moeten enkele spelers hun studie terecht voorrang geven. Opnieuw kwam men onvolledig achter tafel tegen Belcrum 13. Alleen Marco Buijsen bleek in staat om de eer te redden. Twee keer op rij behaalde hij een zege, maar daarna moest ook hij de eer aan de tegenstanders laten. Door dit  8-2 verlies is de kans op degradatie erg groot.

 

Komend weekend heeft T.C.S. 1 aan drie punten genoeg om degradatie te ontlopen. TCS 2 moet echter minstens zeven keer scoren om rechtstreekse degradatie te ontlopen.  

 

Het programma voor het laatste competitieweekend ziet er als volgt uit:

 

Vrijdag 20 april om 20.00 uur in ‘t Cromwiel:

 

T.C.S.  1           - Smash  2

 

T.C.S.  2           - Tanaka  5

 

T.C.S.  3           - Belcrum 14