DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Geraniumdrive Wouw viert tweede lustrum

De Stichting Wouwse Geraniumdrive viert dit jaar een klein feestje. Op zaterdag 12 mei wordt voor de tiende keer de jaarlijkse geraniumdrive gehouden. ,,We willen dat vieren met vier extra rondeprijzen”, zegt voorzitter Hans Schoovers.

 

In totaal kunnen 98 paren aan deze bijzondere drive deelnemen. Die drive wordt niet op één locatie gespeeld, maar op zeven verschillende plaatsen in het dorp Wouw. Inmiddels is de inschrijving geopend en de eerste paren zijn al ingeschreven. ,,De ervaring leert dat we snel ‘vol’ zitten”, zegt bestuurslid Piet Braat. ,,Mensen uit de regio, maar ook uit Zeeland en België weten Wouw te vinden als het om bridgen gaat.” Tien jaar geleden kwamen enkele leden van de Bridgeclub Wouw op het idee om in het geraniumdorp een drive te organiseren waarbij de deelnemers om de vier rondes naar een ander café of restaurant moesten. Aan die formule is nooit iets veranderd. En wedstrijdleider Ton Lenards uit Venlo en zijn vrouw Annemarie zorgen al zeven jaar dat alles goed verloopt. Op zaterdag 12 mei komen de deelnemers om 9.45 uur samen in zaal Donkenhof aan de Roosendaalsestraat. Daar krijgen ze een informatieboekje en een loopbriefje en vertrekken ze naar hun eerste locatie, waar om half elf de eerste ronde begint. Vanwege het jubileum wordt begonnen met koffie met een feestgebakje. Ondertussen zorgt het stichtingsbestuur met Hans Schoovers, Annie en Piet Braat, Christ van de Kar, Frits Spaans en Frank d’Hondt dat alles naar wens verloopt, samen met de gastvrouw of gastheer op elke locatie. Een fietskoerier is de hele dag actief om alle uitslagen te verzamelen en tussenstanden door te geven. Zo’n 25 vrijwilligers zijn de hele dag bezig om alles in goede banen te leiden.

Voor de lunch hoeven de deelnemers niet zelf te zorgen, want die wordt geserveerd op de locatie waar de deelnemers op dat moment zijn. Rond half zes komen alle bridgers naar cultureel centrum De Geerhoek, waar bekend wordt gemaakt wie de wisselbeker in ontvangst mag nemen en daar wordt ook de winnaar bekend gemaakt van een bridgearrangement in het Asteriahotel in Venray. ,,Mensen die dan aan een hapje toe zijn, kunnen terecht in vier Wouwse restaurants die een speciaal ‘geranium bridge diner’ hebben samengesteld”, weet Hans Schoovers te melden. De drie Wouwse bridgeclubs, Acol, BC Wouw en ABC West-Brabant, gaan ook een onderlinge strijd aan. Zij wijzen elke vijf paren uit hun vereniging aan, die de strijd aangaan voor de Wouwse wisselbeker. Ook die wordt in De Geerhoek uitgereikt. Mensen die deel willen nemen, kunnen inschrijven via de website www.bridgeclubwouw.nl of door in te schrijven bij Piet Braat, Kloosterstraat 12d in Wouw (tel. 0165 302 737). Ook bij Christ van de Kar (tel. 0165 304 226) en Hans Schoovers (0165 555 955) kan men terecht voor informatie.