DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Tienduizend fietskilometers op één dag voor goede doelen

Vrijdag 11 mei vindt de lustrumeditie plaats van de toertocht Wouw-Veldhoven-Wouw. Deze toertocht over een afstand van 202 kilometer wordt georganiseerd door de stichting WouwDoet.

 

Deze stichting heeft als doel geld in te zamelen voor goede doelen en projecten in de regio Wouw en voor het Ronald McDonald Huis in Veldhoven, waar een aantal leden van de stichting een warme band mee heeft. Op 11 mei gaan vijftig deelnemers om kwart voor acht in de ochtend van start bij café-zalen Donkenhof aan de Roosendaalsestraat, voor de tocht naar Veldhoven. De deelnemers rijden in twee groepen met voorrijders die het juiste tempo bepalen, en de groepen worden begeleid door motoren.  De deelnemers hebben een lunch in Veldhoven bij het Ronald McDonald Huis en nog twee stops onderweg voor een verfrissing. Na de tocht is er een warm en koud buffet voor alle deelnemers.  Het inschrijfgeld om deel te nemen aan de geheel verzorgde dag bedraagt veertig euro. Door middel van sponsors, zowel financieel als in goederen, komt het volledige inschrijfgeld ten goede aan de goede doelen. De vijftig deelnemers trappen dus op een dag ruim 10.000 kilometer weg voor de goede doelen. Inschrijven kan via www.wouwdoet.nl.

Een aantal regionale doelen dat de afgelopen jaren al heeft kunnen rekenen op ondersteuning van WouwDoet is: Kindervakantiewerk Wouw, Scouting Wouw, S&L begeleid wonen in Wouw waar de binnentuin werd aangepast, Stichting Vigeta waar een verzorgde tandemtocht voor visueel beperkten voor is georganiseerd, Leonardushof en Markant met een verzorgde  lunch voor bewoners, de plaatselijke Zonnebloem kreeg een busreis naar Meerseldreef, TSO kreeg tafels voor de overblijvers, harmonie en malletkorps Oranje, en de Lindenberg ontving een bijdrage aan de snoezelruimte.