DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Column Advocatenkantoor Wouw: Nieuwe Rechtbank Breda open

Op 5 juni 2018 hield de Rechtbank Breda de eerste zittingen in het nieuwe gebouw aan de Stationslaan, en ik had het genoegen (bijna) de eerste advocaat op zitting te zijn. Buiten zijn de stratenmakers en tuinmannen nog volop bezig met de laatste werkzaamheden, binnen zijn de verhuisdozen nog zichtbaar en hangt er nog een duidelijke verflucht.

Bij het ontwerp van het gebouw stond transparantie centraal. Dat is zeer geslaagd. Grote raampartijen geven veel daglicht, en vrijwel overal is er uitzicht op de stad. Waar voor de buitenkant en de centrale ruimten is gekozen voor glas en beton, is voor de zittingszalen juist gekozen voor houtaccenten en warme stoffen. Een grappig detail is dat op het plein aan de voorzijde een groot kunstwerk in de vorm van een boom staat, en binnen dan weer een echte boom is geplant.

De nieuwe Rechtbank ligt op loopafstand van het centrum en het station. Parkeren vlakbij de Rechtbank is een probleem, maar op 5 minuten ligt parkeergarage De Prins.

Al met al een hele verbetering. Op 29 september 2018 is er een Open Dag. Er zijn dan rondleidingen, de zittingszalen kunnen bekeken worden en er wordt uitleg gegeven over het reilen en zeilen in de Rechtbank. Ook jeugdige bezoekers zijn dan welkom, wat normaal niet is toegestaan. Leuk om eens te gaan kijken!

Toine Dielissen

Advocatenkantoor Wouw

Plantagebaan 55

4724 CJ Wouw

Tel. 0165-743101