DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Tramlijn keert voor even terug in Kruisland

Kruisland Ontdek het historische verhaal van de tram door Kruisland tijdens het Waterpoortweekend op vrijdag 15 t/m zondag 17 juni 2018 in Museum De Holle Roffel.

Van 1894 tot 1937 was de tramlijn een belangrijke verbinding over land en water voor het transport van bieten, zand, de post en een enkele reiziger. De tram trok 3 tot 4 keer per dag door Kruisland. Wilma Baartmans, wethouder Gemeente Steenbergen zal de expositie openen op vrijdag 15 juni om 14.00 uur.

De expositie zal in het kader van de Waterpoortweekend ook nog te zien zijn op zaterdag 16 en zondag 17 juni. Alle genoemde dagen van 11.00 tot 17.00 uur. In juni op donderdag 21/28 juni van 14.00 - 17.00 uur. In juli nog op zondag 1 juli van 14.00 - 17.00 uur en op donderdag 5/12/19/26 juli van 14.00 - 17.00 uur. Beleef op zaterdag 16 en zondag 17 juni een ritje mee op de oude paardentram. De officiële aftrap van de paardentram gebeurt op zaterdag 16 juni om 11.00 uur. Je gaat als reiziger terug mee in de tijd. De oude tram uit Dordrecht die gereden heeft in Roosendaal en Bergen op Zoom komt speciaal dit weekend naar West-Brabant! Met de tramconducteur aan boord beleef je het bijzondere verhaal van de tram door Kruisland richting halte Gastelsfeer. Net als vroeger hebben de reizigers hier tijd voor een kop koffie  of borrel. Daarna gaat de paardentram weer retour naar de stoomtram halte op de Markt in Kruisland. De tram vertrekt op zaterdag 16 en zondag 17 juni om 11. 00 - 13.00 - 15.00 uur op de markt. De tocht met pauze duurt ongeveer 2 uur. Koop je tramkaartje à 50 ct op de halte op de Markt in Kruisland. De tramrails is ook weer terug op de Markt. Bernhard Hack zal het gehele weekend zijn stoomtram laten rijden voor het museum. Met livemuziek van de swingende jazzband The Persi Swing Collective Bigband en gast vocaliste Liza Meuldijk wordt het op de Markt bij De Commerce een zondag in nostalgische sfeer. The Persi Swing Collective Bigband speelde de laatste jaren onder meer op diverse jazzfestivals (o.a. Delft, Bergen Op Zoom, Breda, Rotterdam, Lelystad, Hoofddorp) en vele openbare evenementen. Afgelopen jaar maakte de band een ‘kerst-tour’ door West-Brabant, met een programma dat zich uitstrekte van Thad Jones tot Metallica.

Waterpoort is een samenwerkingsorganisatie op de grens van Noord-Brabant, Zuid Holland en Zeeland met als doel samen kansen te benutten die we alleen niet kunnen realiseren en draait om Water, Landschap en Erfgoed. Zij verbindt en brengt ondernemers, overheden en burgers met initiatieven samen. Kortom doel van dit weekend is mensen verbinden met d.m.v. geschiedenis/cultuur/muziek/sport.