DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Wouwse Markt geeft een warm strandgevoel.

Wie begin juli het zomerse strandgevoel wil ervaren hoeft niet naar zee te rijden, maar kan ook in Wouw terecht. Van 6 tot en met 8 juli wordt de Wouwse Markt omgetoverd tot een heus zandstrand waar alleen het zeewater ontbreek tijdens de derde editie van ‘Wouw on the beach’. Drie dagen lang staat het dorp in het teken van beachvolley, voetvolley en beachtennis.

Het feest wordt aangekleed met een barbecue en een feestavond met Tino Martin, Samantha Steenwijk, Edrie en DJ Gustaf. Aan het eind van het weekend is er bovendien een strandborrel. Op de Wouwse Markt wordt 350 kubieke meter strandzand neergelegd waarop vier speelvelden uitgezet. Er komt een strandtent van 450 vierkante meter met een podium en de nodige ruimte om de fans, bezoekers en supporters van een hapje en een drankje te voorzien. ,,We zorgen er voor dat er zo’n honderd strandstoelen komen te staan om de bezoekers echt het strandgevoel te geven”, zegt organisator Frenk Theuns. Met een grote groep medewerkers en vrijwilligers worden de feestelijkheden in goede banen geleid. Het programma begint vrijdag 6 juli om 19.00 uur met kennismaken met de ploegen en meteen daarna starten de eerste wedstrijden. Rijwieltoerclub De Molenrijders wil tevoren nog een act met fietsen opvoeren, maar daar wordt nog over nagedacht. Zaterdag 7 juli gaat het sportieve spektakel vanaf 9.00 uur van start met de poulewedstrijden. ,,Er is ruimte voor 75 teams die steeds wedstrijdjes van 15 minuten spelen met een wisseltijd van vijf minuten. Inmiddels zijn de eerste zestig teams ingeschreven. Via de website www.wouwonthebeach.nl kunnen deelnemers zich nog inschrijven voor de drie takken van sport”, geeft Frenk Theuns aan. Voor alle deelnemers is er aan het eind van het zaterdagprogramma een barbecue en aansluitend een feestavond. Tijdens die avond treedt Tino Martin op die in 2017 concerten verzorgde in de Ziggodome, Carré en het Circustheater. Samantha Steenwijk, de finaliste van The Voice of Holland is eveneens één van de hoofdacts. DG Gustaf en Edrie zijn eveneens van de partij om de avond tot een succes te maken. Aan die BBQ en feestavond kan iedereen, ook niet-spelers, tegen betaling deelnemen.

Zondag 8 juli worden om 10.00 uur de sportieve onderdelen voortgezet met allerlei finales en rond 15.00 uur starten de eindfinales met daarna de prijsuitreiking, terwijl rond half zes de afsluitende strandborrel begint. Teams kunnen zich nog inschrijven voor de activiteiten via de website. Een beachvolleybalteam bestaat uit vier en maximaal acht personen, een voetvolleyteam uit drie en maximaal zes mensen en de tennisdubbels uiteraard uit twee of vier deelnemers.

Als aan het eind van de zondag blijkt dat er geld over is, kunnen Wouwse goede doelen rekenen op een bijdrage.