DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Wouwse Avondvierdaagse start voor 49ste keer.

Wandelaars doen er goed aan op de data van maandag 25 tot en met donderdag 28 juni in hun agenda te noteren, want dan wordt voor de 49ste keer de Wouwse Avond Wandel Vierdaagse gehouden. Vier dagen kunnen wandelaars kiezen uit routes in de groene omgeving van het dorp Wouw.

Jaarlijks gaan er tussen de 700 en 800 wandelaars van start. Wie vier avonden meewandelt, komt in aanmerking voor een medaille. De wandelaars kunnen kiezen uit drie routes: 6, 10 of 15 kilometer per avond. De routes lopen dit jaar richting Kruisland, Heerle en Roosendaal, terwijl op de laatste avond de inhuldigingsroute op het programma staat. Die gaat via de Hofstraat en de Roosendaalsestraat en traditiegetrouw worden daar de deelnemers in de bloemetjes gezet. Wandelaars die voor de 25ste keer meedoen, worden apart in het zonnetje gezet en krijgen de felbegeerde zilveren schoen en voor lopers die voor de 40ste keer deelnemen is er de ‘stoeptegel’. De organisatie wordt tijdens de vier avonden bijgestaan door vrijwilligers van de EHBO-vereniging uit Heerle en een groep verkeersregelaars.

Veel mensen komen jaarlijks terug, omdat de Wouwse vierdaagse een speciaal soort medaille kent, met op het lintje het aantal deelnames in het dorp Wouw. Veel deelnemers behoren tot de jeugd en zij laten zich altijd van hun sportiefste kant zien. De voorinschrijving verloopt via de scholen en via de website www.avondvierdaagsewouw.nl. Voorinschrijven kan tussen 11 juni en 21 juni. Elke dag kunnen de deelnemers tussen zes en zeven uur starten vanuit café Donkenhof aan de Roosendaal­sestraat 61 in Wouw. Inschrijven is hier op de eerste avond ook nog mogelijk. De kosten bedragen dan € 4,50. Wie zich tijdens de voorinschrijving aanmeldt, betaalt maar 3,50 euro.