DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

65e Editie Hel van de Pin staat voor de deur

Wouwse Plantage opnieuw in teken van wielerfestijn

De organisatie van de Hel van de Pin maakt zich op voor alweer de 65e editie. Het jaarlijkse wielerfestijn in de Wouwse Plantage wordt verreden op dinsdag 7 augustus. De Hel van de Pin is met ingang van dit jaar aangepast op het punt van wedstrijdrijders.  

 

Renners die in het wedstrijdseizoen hebben deelgenomen aan een wielerwedstrijd van een landelijke en/of regionale bond, mogen niet deelnemen aan de Hel van de Pin. Voor 2018 geldt een overgangsregeling. Heeft een renner na 1 juni 2018 geen wedstrijden georganiseerd door een regionale bond gereden, dan mag er gestart worden aan De Hel van de Pin. Met deze maatregel garandeert de organisatie een uniek deelnemersveld. Ook deelnemen? Aanmelden kan via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vanzelfsprekend zijn er weer premies voor de sprinters op de ‘boulevard’ van de Hel van de Pin: de Plantagebaan. Hier verzorgt De Commerce Kruisland traditioneel het entertainment met een keur aan artiesten en dj’s. Vanaf 13.00 uur strijden de renners om de grootse sportieve prestaties neer te zetten. Zonder versnellingen en clips op de pedalen, koersen zij onder meer over de onverharde en stoffige Kolenbaan!

 

Programma:

 

  • 13:00 uur, Jeugd 8 t/m 12 jaar
  • 13:25 uur, Jeugd 13 t/m 17 jaar
  • 14:00 uur, Dames 18 jaar en ouder
  • 14:25 uur, Heren 36 jaar en ouder
  • 15:05 uur, Spektakelrit
  • 15:45 uur, alle leeftijden

 

Warmdraaien

 

Het wielerevenement wordt voorafgegaan door de jaarlijkse braderie en toertocht in Wouwse Plantage op zondag 5 augustus. Tijdens de toertocht fietsen deelnemers 54 kilometer onder begeleiding (voor basisschoolkinderen is er korte route van 15 kilometer). Deelname is gratis, voor 12,50 euro genieten deelnemers van een verzorgde barbecue en ontvangen zij een aandenken. Aanmelden voor de toertocht (uiterlijk 1 augustus) via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ovv Toertocht.