DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

20e ADV-toernooi van WTV in teken van Piet Huygen Wisselbokaal

Het is de week voor het a.s. Open Toernooi van de WTV. Dat betekent traditioneel dat het weer tijd is voor het jaarlijkse ADV-toernooi. Wellicht door het grote succes van vorig jaar kon de organisatie, bestaande uit Ruud van Dijk en Rini Withagen, dit jaar starten met maar liefst 20 koppels. Het wedstrijdschema, met daarin 4 wedstrijden van 40 minuten, werd daarop afgestemd, waarna het toernooi van start kon gaan. 

Vrijdagochtend, 22 juni 2018, 08.30 uur: het belooft een droge dag te worden, hetgeen ook zo zou zijn.  Temperatuur om te tennissen was prima. Er zijn geen last minute afmeldingen, waardoor alles volgens schema kan verlopen. Iedereen heeft er dan ook veel zin in en al vrij snel komen alle koppels opdagen. Na de ontvangst met koffie en een petit four (in het teken van het 20-jarig bestaan van dit toernooi) wordt het schema bekend gemaakt en enkele kleine spelregels uitgelegd. De catering was ook dit jaar in handen van Toos van Loenhout, Annie van Loenhout en Juliette van Dijk, terwijl vanaf het middaguur tot in de late avond Annie van Loenhout fungeerde als onze gastvrouw. Voorafgaand aan de wedstrijden ontvangt iedereen nog een gadget in verband met het 20-jarig jubileum, te weten een polsbandje met logo. Vanaf 09.30 uur tot 12.10 uur worden de eerste wedstrijden gespeeld, om 12.15 uur kunnen alle deelnemers zoals vanouds genieten van de voortreffelijke lunch met soep, gehaktballen en het uitgebreide saladebuffet. Na het “uitbuiken” kon daarna het middagdeel van de wedstrijden worden afgewerkt.

Omstreeks 16.45 uur waren alle punten geteld en konden de winnaars bekend worden gemaakt.  Dit jaar was het de eerste maal dat de naam van de beker was omgedoopt tot de Piet Huygen Wisselbokaal, vernoemd naar de heer Piet Huygen, die afgelopen jaar is overleden en altijd bij dit torenooi was betrokken als hoofdscheidsrechter. Om die reden was het zeer speciaal dat de wisselbokaal dit jaar werd uitgereikt door zijn vrouw Jeanne Huygen, die ook zelf al sinds jaar en dag betrokken is bij de WTV. De uitslag was als volgt:

 

 1. Jack Coppens en Jan Deelen, die een jaar lang de wisselbokaal mogen houden

 2. Ad Wagemakers en Jack Lodiers (eervolle vermelding)

 3. Louis Maas en Toon Bogers (eervolle vermelding)

   

  Poedelprijs:

 

 • Johan Nuijten en Wil Rombouts (voorlaatste plaats)

   

  Pechprijs:

 • Peter Rademakers (blessure)

   

  Na de prijsuitreiking was het tijd om nog eens samen de dag door te nemen. Om 18.00 uur was daartoe een maaltijd geserveerd door een drietal topkoks, Corné Schrooyen, Arnold Malakusea en Aad Veth, ondersteund door Cees Snoeijers. Begonnen werd met loempia’s, gevolgd door scampi’s en daarna kipsaté. Het geheel werd afgesloten met bloedworst met appel. Een ware delicatesse. Tenslotte was er dan voor iedereen nog ijs als dessert. De organisatie kijkt terug op een succesvol verlopen 20e ADV-toernooi en ziet alweer uit naar de volgende  editie en hoopt dan weer op tenminste dezelfde belangstelling te kunnen rekenen.