DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Advertorial Orthomedic Wouw

 

Nekklachten

Heel veel mensen hebben wel eens pijn in hun nek of hoofdpijn. Nekklachten kunnen zeer vervelend zijn en kunnen er voor zorgen dat u beperkt wordt in het uitvoeren van werk, sport of andere dagelijkse bezigheden. Klachten kunnen ontstaan door veel verschillende oorzaken. Zo kun je nekklachten krijgen na een aanrijding(Whiplash), door spanning of drukte, door een val of omdat je een verkeerde beweging hebt gemaakt met je nek. Hoe de klachten dan behandeld worden is afhankelijk per patiënt en de oorzaak.

Nekklachten kunnen variëren van een stijf gevoel tot een plotselinge pijnscheut in de nek. Vaak gaan nekklachten dan ook gepaard met hoofdpijn en soms zelfs duizeligheid en misselijkheid. Ook pijn en tintelingen in de schouders en/of armen kunnen een gevolg zijn van nekklachten.

 

 

 

Verschillende andere symptomen kunnen zijn; stijfheid, pijnscheuten, uitstraling arm/schouder, tintelingen, hoofdpijn, vermoeidheid en een bewegingsbeperking. De oorzaak van nekklachten is heel divers. Er zijn een aantal algemene factoren waardoor de klachten kunnen blijven ontstaan of aanhouden, bijvoorbeeld; verkeerde houding, zwaar fysiek werk, eenzijdig werk, overbelasting, onderbelasting, stress of een trauma/ongeluk.

 

Nekpijn gaat vaak vanzelf over. Als klachten terug blijven komen of langer aan blijven houden, dan is het sterk aan te raden om hier wat aan te doen.

 

Herkent u zichzelf in dit verhaal en heeft u terugkerende nekklachten of nekklachten die niet over gaan? Bel dan voor een afspraak of meer informatie naar 0165-329555 of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.