DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

NIEUWE SERIE ZOMERCURSUSSEN IN NATUURHISTORISCH EN VOLKENKUNDIG MUSEUM

 

Boeiende cursussen met theorie en praktijk of excursie 

 

 

Op 11 augustus begint de tweede serie van elf zomerse cursussen die het Natuurhistorisch en Volkenkundig museum te Oudenbosch organiseert. De Zomerschool kent een gevarieerd aanbod rond de thema’s natuur, geologie en volkenkunde. De eerste zaterdag biedt zelfs twee activiteiten.

 

 

 

Het NVMO doet meer met de kennis en de collectie die in het museum aanwezig  is. Zaterdag 11 augustus begint om 9.30 uur de cursus Geologie: ‘stenen kijken’, met wandeling en traktatie. Deelname kost 10 euro.

 

Na ontvangst met koffie en thee krijgen deelnemers van oud-docente Maria Piggen een inleiding in de Geologiezaal van het museum, waar zij leren stenen herkennen aan kleur en vorm door o.a. naar de textuur en de minerale inhoud te kijken. Daarna volgt een geologische wandeling door het centrum van Oudenbosch met een gids. Halverwege is er tijd voor een lekker ijsje. Afsluiting van de cursus is weer in het museum, waar nog tijd is om vragen te stellen.

 

 

 

Inschrijven

 

De cursus vereist geen specifieke vooropleiding, belangstelling en nieuwsgierigheid is genoeg. Voor informatie of aanmelden: Natuurhistorisch en Volkenkundig Museum Oudenbosch, Markt 30a, 4731 HP  Oudenbosch of via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Of kijk op de site www.nvmoudenbosch.nl

 

 

 

Every Object tells a story

 

’s Middags is die dag (11 augustus) vanaf 13.30 uur Charlotte de Vries aanwezig met haar Kunstproject ‘Every Object tells a story’. Aan de hand van bijzondere museumobjecten maakt zij verrassende kunstverbeeldingen. Dit samenspel tussen kunst en museumstukken geeft de bezoeker een mooie kans om de collectie vanuit een ander perspectief te ontdekken. Voor de gelegenheid mogen mensen die speciaal voor Charlotte komen, kosteloos naar binnen.

 


Meer aanbod

 

zondag 12 augustus van 14.00 – 17.00 uur: lezing: De jacht naar het groen

 

Archeologisch onderzoek leert ons wat onze voorouders aten, maar de archeologie heeft ook zijn beperkingen. Een mens blijft niet gezond zonder groente, ook in de prehistorie niet. Stengels en bladeren vergaan – dus die vindt de archeoloog niet. Blijft dat dan een gat in onze kennis?

 

Yvonne van Amerongen ging in haar promotieonderzoek op jacht naar het groen….

 

 

 

maandag 13 augustus van 9.30 – 12.30 uur: workshop Stenen slijpen op glas

 

Ook zonder dure apparaten is een steen mooi glad te slijpen. Als de steen gladgeslepen is, komen alle structuren prachtig tot uiting.

 

 

 

dinsdag 14 augustus van 10.00 – 13.00 uur: workshop Taartdecoratie: ‘van afrikaans beeld tot taart’

 

Met Afrikaanse beelden als voorbeeld een leuk taartje maken. Alle materialen zijn aanwezig en je gaat naar huis met een lekker taartje (voor 3-4 personen) in een echte taartdoos.

 

 

 

donderdag 16 augustus van 14.00 – 17.00 uur: cursus Vogelherkenning,

 

In het NVMO zijn heel veel bijzondere vogels te vinden. De vogelexpert van het museum leert hoe je vogels kunt herkennen in het veld.

 

 

 

vrijdag 17 augustus van 14.00 – 17.00 uur: workshop Fysische antropologie; puzzel een menselijk skelet in elkaar.

 

 

 

Meer informatie op www.nvmoudenbosch.nl

 

 

 

 

 

Trakteer jezelf of je gezin deze zomer op een cursus aan de Zomerschool van het NVMO. Leerzaam, ontspannen en voor iedereen…