DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Rijsbergse Vliegerdagen 18 en 19 augustus 2018

Op 18  en 19 augustus 2018 worden de 10e Rijsbergse Vliegerdagen  georganiseerd.  Een jubileum jaar, waarbij ons 10 jarig bestaan centraal zal staan.

De Rijsbergse Vliegerdagen is een vliegerfestival waar honderden vliegers het luchtruim kiezen. Het is een zeer spectaculair en kleurrijk schouwspel. Diverse takken van de vliegersport komen aan bod, zoals het eenlijner vliegeren, twee- en vierlijner vliegeren, team vliegeren, knuffel en snoep droppings voor de kinderen. Tevens wordt er aandacht besteed aan het kindervliegeren, door middel van een eigen vliegerveld en een workshop waar vliegers gebouwd kunnen worden. Voor de kleintjes zijn er 2 springkussens en een zandbak, tevens een workshop origami. Ook kun je je laten schminken. En dat allemaal gratis! Op zaterdagmiddag is er ook een optreden van de Muziekkunstenaar, laat u verrassen en kom kijken. Ook is er een demonstratie veld waar uitleg gegeven wordt over de verschillende takken van de vliegersport. En waar deelnemers demonstraties geven.  Ook zien we Boris , onze vliegerende hond ! Vliegers die gebruikt zijn tijdens de 1e en 2e wereldoorlog zijn te zien. maar ook vliegers uit andere werelddelen, zoals o.a. Japan, Maleisie en India. En natuurlijk het revolution team air-4-ce. Ook zijn er weer de Snoep en Knuffeldroppings, en wel om 13.00 en 15.00 uur op beide dagen. Snoepjes komen uit de lucht vallen, en na de snoepdropping mag jouw knuffel parachute springen vanuit een vlieger, en hij krijgt dan een echt parachutespringdiploma! Op zaterdagavond vindt het nachtvliegeren plaats. Om 20.00 uur is er een optreden van de Taikidoki’s van Feniks Taiko, met hun Japanse trommels, samen met de Vrije zwaaiers uit  St Leenaarts (Belgie). Om 21.00 uur wordt het nachtvliegeren geopend door de Burgemeester van de gemeente Zundert, Mevr. Poppe-de Looff, waarna het nachtvliegeren van start gaat met de lampionnenoptocht voor de kinderen. Daarna begint de nachtvliegershow, verzorgd door de deelnemers van de Rijsbergse Vliegerdagen. Alle vliegers staan dan verlicht in de lucht, wat schitterend is om te zien. Op zondag zijn er uiteraard weer de nodige demonstraties, ook kan er dan gestemd worden voor de publieksprijs. Vanaf 13.00 uur zijn de Breda City Pipes and Drums aanwezig op de Rijsbergse Vliegerdagen. Vanaf zaterdag 18 augustus 10.00 uur tot zondag 20 augustus 17.00 uur staan er honderden vliegers in de lucht aan de Tiggeltsestraat 13 in Rijsbergen. Entree, parkeren  en fietsenstalling is geheel gratis. 

 

De Rijsbergse Vliegerdagen worden georganiseerd door de Stichting Rijsbergse Vliegerdagen in de weilanden van de Familie Machielsen aan de Tiggeltsestraat 13 te Rijsbergen
Voor meer informatie kijk op www.rijsbergsevliegerdagen.nl.