DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Taalhuis Roosendaal kan weer nieuwe vrijwilligers gebruiken!

Lange tijd had het Taalhuis ruim voldoende vrijwilligers en werden vacatures gemakkelijk ingevuld. Met het aantrekken van de economie zien we dat mensen steeds vaker kiezen voor een betaalde baan. Op dit moment zijn nieuwe vrijwilligers dan ook zéér welkom op onze taalgroepen, de speelkamer en bij onze fietslessen!

Het Taalhuis geeft Nederlands aan groepen vrouwen die vanuit het buitenland in Nederland zijn komen wonen en die graag onze taal willen leren. In de praktijk zijn dit dames uit alle uithoeken van de wereld, van Peru tot Nigeria en van Thailand tot Bulgarije. Een boeiend, bont gezelschap! We geven les op alle niveaus, te beginnen bij mensen die echt nog geen woord Nederlands spreken tot en met het hoogste niveau B2, als voorbereiding op een HBO studie of universitaire opleiding. De lessen worden gegeven door vrijwilligers die de taal goed beheersen. Je hoeft geen onderwijsachtergrond te hebben; het belangrijkste is dat je een goed gevoel voor Nederlands hebt en het leuk vindt om voor een groep te staan. Uiteraard word je goed ingewerkt! We werken met speciale boeken en methodes voor mensen voor wie het Nederlands de 2e taal is. De groepen bestaan uit ongeveer 8 cursisten en worden geleid door telkens 2 vrijwilligers, op de maandag- en woensdagochtend van 9.30 uur tot 11.30 uur in het voormalige klooster Mariadal, Vincentiusstraat 3-7 in Roosendaal. Je kunt dus ook alleen op de maandag of woensdag lesgeven!

Op onze speelkamer verblijven de kinderen van 0 tot 4 jaar terwijl hun moeders les krijgen. Daarvoor hebben we ook 2 à 3 vrijwilligers per ochtend nodig. Dus, zorg jij graag voor kleine kindjes dan kunnen we je hier goed gebruiken. Een diploma is niet vereist!

Tot slot geven we ook fietslessen op de woensdagochtend, omdat dit de bewegingsvrijheid van veel buitenlandse vrouwen vergroot en hen zelfstandiger maakt. Een redelijk goede conditie is hiervoor wel nodig, want je zult in het begin mee moeten rennen met de wankelende fietssters. We geven deze lessen in de prachtige en veilige tuin van het Mariadal. Dus dames: Als je zin hebt in een leuke, nuttige, gezellige, uitdagende vrijwilligersbaan met fijne collega’s, 1 of 2 keer in de week, neem dan contact met mij op:  Rita Schriek 06 57003132  of mail naar    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Zie ook:  http://hettaalhuisroosendaal.nl/

Ik kijk naar je uit!