DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Highlandgamers en Pinkladies Wouwse Plantage zijn watervast

Regen of niet, de Highlandgames in Wouwse Plantage gingen eind oktober gewoon door. Sterke vrouwen, mannen en kids gingen in tien teams aan de slag om tien onderdelen af te werken. Zondagochtend was Toer de Pin-k voor dames, waarbij alles roze was wat de klok sloeg.

Met medewerking van het team Mac Guns konden in Wouwse Plantage echte highlandgames op touw gezet worden met onderdelen met klinkende namen als Thor’s hammer, Stones of Manhood, Conan’s Wheel en Caber Toss. Een zware hamer horizontaal met gestrekte arm voor je uit houden, stenen tot 70 kilogram optillen, rondjeslopen met gewichten aan een metalen arm die je rond moest draaien en een boomstam in de lengte laten duikelen, bleek de uitvoering van al deze termen die highlandgamers als muziek in de oren klinken. Maar ook touwtrekken, steenstoten, een boomstamslalom en hamerslingeren waren onderdeel van het programma. Het publiek liet het vanwege de regen wat afweten, maar de echte fans waren toch gekomen om hun ploegen aan te moedigen. Met nu en dan een onderbreking door een stevige bui konden alle onderdelen gewoon afgewerkt worden. De winst ging uiteindelijk naar de ploeg ‘De Koepel’ uit Wouwse Plantage. Een barbecue om de spieren weer aan te sterken, vormde de afsluiting van de middag, gevolgd door een feestavond met een optreden van de band ‘Baomus’. Misschien dat door die band ook wel sprake was van het ‘baomusweer’ waarin de onderdelen afgewerkt moesten worden.

Alles roze

Zondag was het terrein van Koolen in Wouwse Plantage omgetoverd tot ‘Sirkus Raoze’ met circusdirecteur Jac Goorden met een roze hogehoed en de deelneemsters aan de ATB-tocht lieten zich niet onbetuigd met roze pakjes, pruiken en beenwarmers. ,,We hebben alle 105 dames met een roze neus het bos ingestuurd”, merkte Goorden op. Ploegen als ‘Pinks verzet’ en ‘Nispens Pink Powerrrr’ vertrokken, voorzien van roze koeken, de bossen in. Onderweg was er een pauze en daar konden de dames roze koeken eten, gebruik maken van een roze toilet met roze bril en roze ranja drinken. Na afloop was er voor de deelnemers een High tea in de feesttent en ook daar was alles roze wat de klok sloeg. Als klap op de vuurpijl mochten ze zelfs  circusacts opvoeren om een prijsje in de wacht te slepen. Met een concert van harmonie ‘Soli Deo Gloria’ werd het dorpsweekend in Wouwse Plantage afgesloten. De puzzelrit voor de dorpsbewoners werd ’s middags afgelast.