DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

RTC Zomerlust en Kindervakantiewerk slaan de handen ineen

In Wouwse Plantage is een bijzondere samenwerking tot stand gekomen. Rijwieltoerclub Zomerlust en het Kindervakantiewerk gaan samenwerken tijdens de komende ATB-tocht op zondag 21 oktober.

,,We hebben bij die tocht veel verkeersregelaars nodig en omdat een aantal van onze leden andere werkzaamheden hebben binnen de organisatie, hebben we de leiding van het kindervakantiewerk benaderd”, zegt Richard Bals van RTC Zomerlust. Voor die hulp krijgt het Kindervakantiewerk in Wouwse Plantage een deel van het inschrijfgeld en dat geld is hard nodig voor de organisatie van activiteiten. ,,We hebben dat geld  nodig, want met de subsidie van de gemeente en het inschrijfgeld van de kinderen kunnen we niet rond komen. Daarom is dit een welkome aanvulling”, zegt voorzitter Pascalle Nouws. Door de samenwerking hopen beide verenigingen dat er ook andere zaken tot stand komen. Zo denkt Zomerlust aan een fietsclinic voor kinderen om hen te leren om beter met de fiets en het verkeer om te gaan. ,,Onze mensen waren erg enthousiast. We waarderen het dat we gevraagd werden om te helpen. Wij bereiken ook een andere leeftijdsgroep dan Zomerlust. Dit kan misschien zorgen voor jeugdige leden die daar willen gaan fietsen”, meent Pascalle Nouws. Na de ATB-tocht komen de twee organisaties weer bij elkaar om te evalueren. Als het goed bevalt, en daar twijfelen Richard Bals en Pascalle Nouws eigenlijk geen moment aan, zou de samenwerking nog uitgebreid kunnen worden.

Crossen door de bossen

De tocht op 21 oktober gaat voor 95% over onverharde paden, maar regelmatig moeten er verharde wegen met verkeer overgestoken worden. Daar komt vooral de leiding van het kindervakantiewerk te staan. Steeds met een verkeersregelaar van Zomerlust. In totaal zijn er bijna veertig regelaars actief op de route. De samenwerking is gestart onder het motto ‘Voor het dorp, door het dorp’ en de bedoeling is dat er sprake is van een jarenlange samenwerking. ,,We verwachten dit jaar weer 1200 deelnemers aan onze toertocht en die kunnen tussen 8 en 10 van start gaan bij dorpshuis ‘De Spil ’voor een afstand van 15, 25 of 45 kilometer”, geeft Richard Bals aan. Die 15 kilometer is met name voor kinderen. Tot 14 jaar mogen die gratis meedoen. Daarboven betalen de deelnemers 5 euro, maar voor dat bedrag krijgen ze aan het eind van de rit ook nog een kop soep.