DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Bevrijdingsconcert Roosendaal

Dit jaar wordt door het comité ‘Herdenken en Vieren’ voor de 5e keer het bevrijdingsconcert georganiseerd in de grote zaal van schouwburg De Kring te Roosendaal.

Het concert vindt plaats op donderdagavond 25 oktober a.s.

 

Met dit bevrijdingsconcert staat het gemeentebestuur en de inwoners van Roosendaal stil bij de bevrijding van de stad en de dorpen van onze gemeente in 1944. Ieder jaar wordt aan een andere culturele vereniging en/of organisatie gevraagd om het concert te verzorgen.

 

Harmonieorkest ‘Oranje’

 

Dit jaar wordt het concert verzorgd door harmonieorkest ‘Oranje’ uit Wouw onder leiding van Pieter Vandermeiren. Dit orkest heeft een gevarieerd en passend programma samengesteld met een mooie balans tussen ‘herdenken’ en ‘vieren’. Voor dit concert heeft Oranje drie bijzondere gasten uitgenodigd: de zandkunstenares Colette Dedyn, de sopraan Hanne Roos en de xylofonist Ward de Ketelaere. 

Veteranen

 

Met het concert wordt tevens lokaal invulling gegeven aan de Veteranendag. Alle veteranen in de gemeente Roosendaal hebben inmiddels een uitnodiging voor dit concert gekregen. Daarbij heeft de gemeente gebruik gemaakt van het adressenbestand van het Veteraneninstituut. Mocht u als veteraan onverhoopt geen uitnodiging hebben gehad, dan kunt u contact opnemen met Corné Rommens, tel. 0165-579278 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kaartjes

 

Het concert wordt daarnaast, tegen de betaling van slechts de administratie- en servicekosten (€ 3,75 inclusief consumptie), aangeboden aan alle inwoners van de gemeente Roosendaal.

Het concert begint om 20.00 uur en duurt tot 21.30 uur. Er is geen pauze voorzien. Na afloop van het concert is er nog een informeel samenzijn met muziek van ‘Squander Squad’. Als u het concert bij wilt wonen, kunt u kaarten bestellen via de website van schouwburg De Kring, www.dekringroosendaal.nl of telefonisch via het telefoonnummer: 0165- 555 555.