DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Afscheid nemen? Hoe doe je dat in vredesnaam?

Dinsdagavond 30 oktober organiseert de Flor van Putte Stichting in de Volksabdij te Ossendrecht een avond met lezingen over verlies, rouw en  rituelen en het vooraf regelen van de uitvaart. Sprekers zullen zijn Harold Stallaert en Yolande van Steekelenburg (geestelijk verzorgers Bravis) en Christian Zorge (Monuta Zorge). Uiteraard is er alle ruimte voor een gesprek. Aanvang 19.30 uur, deelname gratis, inclusief koffie of thee.

 

De avond start met de lezing ‘Over verlies en rouw en rituelen’.  “Een verlies incasseren, afscheid moeten gaan nemen van uw eigen leven of van een dierbare, rouwen om een dierbare … hoe doe je dat in godsnaam? Een avond om hier samen met twee geestelijk verzorgers, Harold Stallaert en Yolande van Steekelenburg van het Bravis ziekenhuis, naar te kijken, over te horen, je in te verdiepen, ervaringen uit te wisselen en er mogelijk gesterkt door te worden.”

 

Na de pauze met een kop koffie of thee volgt om 21.15 uur de lezing ’Hoe stel ik mijn levenstestament op?’ waarbij Christan Zorge gaat spreken over hoe u al ruimschoots op tijd uw eigen uitvaart,  of  die van een dierbare, kunt  laten vastleggen. “Zo kunt u nu al uzelf en de nabestaanden helpen om minder zorgen te hebben in de dagen rondom het sterven en het afscheid nemen.”

 

Dinsdag 30 oktober in de Volksabdij (zaal de Nachtegaal) aanvang 19.30 uur, deelname gratis. Graag aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Naast vermelding van naam en telefoonnummer kunt u een vraag  stellen, die u graag door de sprekers behandeld wilt zien.

 

www.florvanputtestichting.nl  De Volksabdij, O.L.V. ter Duinenlaan 199, 4641 RM Ossendrecht