DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Ontmoet je vooroordeel: ga in gesprek met een 'levend boek'

Human Library Roosendaal is een bibliotheek van mensen, daar ‘leen’ je levende boeken. De boeken zijn mensen die je normaal niet zo snel zou (aan)spreken. Op zaterdag 3 november in Roosendaal tussen 12.30 en 17.00 uur kan je in bibliotheek VANnU in Roosendaal in contact komen met ‘levende boeken’.

 

Levende boeken’ zijn mensen die in het dagelijks leven te maken hebben met vooroordelen, zoals mensen met een afwijkende achtergrond of overtuiging. Human Library legt een verbinding tussen mensen die vooroordelen hebben ervaren en mensen die verder willen kijken dan hun vooroordelen. Bestaande denkbeelden worden op deze manier bespreekbaar gemaakt, op een informele manier en met humor. Human Library biedt een veilige plek om ervaringen en denkwijzen te delen tussen mensen die elkaar anders waarschijnlijk niet hadden ontmoet.

De eerste editie heeft plaats gevonden in november 2017. De 2e editie wordt gehouden op zaterdag 3 november 2018 in Parrotia, bij Bibliotheek VANnU, in het centrum van Roosendaal. Hierbij zijn weer rond de 20 levende boeken beschikbaar voor een gesprek. Die dag kan men met meerdere boeken in gesprek.

Het doel van de Human Library is om mensen samen te brengen die elkaar normaal niet spreken, waarbij een veilige plek en een open gesprek waarin alles gevraagd en besproken kan worden, bepalend zijn. Klopt het beeld wat men heeft op basis van de buitenkant wel met de werkelijkheid?

De levende boeken laten zien dat wat eens een kwetsbare kant was, nu een kracht is. Ze laten zien dat je verhaal vertellen, open zijn over wat je hebt meegemaakt, ook anderen de ogen kan openen. Zo kunnen vooroordelen bespreekbaar worden gemaakt.

Graag verwelkomen we u op zaterdag 3 november 2018 bij Bibliotheek VANnU om van deze bijzondere ontmoetingen verslag te komen doen.

Datum: zaterdag 3 november 2018

 

 

Aanvang: van 12:30 tot 17:00 uur

 

Locatie: bibliotheek VANnU Roosendaal

 

Entree: Gratis