DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

IJsbaan op de Markt in Wouw gaat 15 december open

Van 15 december tot en met 6 januari kunnen schaatsliefhebbers voor het vierde achtereenvolgende jaar terecht op de Wouwse Markt. De baan is met 300 vierkante meter een stuk groter dan andere jaren.

In navolging van het succes van vorig jaar loopt de vloer van pomp naar pomp. Naast de ijsbaan komen een horeca-chalet, de kassa, een schaatsenverhuur en de koek en zopie-tent, maar ook zes kerstchaletjes die het geheel omtoveren tot een gezellige minikerstmarkt. Op zaterdag 16 december wordt de baan officieel geopend en meteen daarna gaan de activiteiten van start. Dagelijks is de baan van tien uur in de ochtend tot tien uur ’s avonds geopend. Alleen op kerstavond, eerste kerstdag, Oudjaarsavond en 1 januari zijn er afwijkende tijden. Als een rode draad loopt de curlingcompetitie door het programma. Dagelijks wordt er vanaf 20.00 uur gespeeld en de halve finales en finale zijn in het weekend van 4 en 5 januari. ,,Dit jaar hebben we echte curlingstenen en dat zal de wedstrijden extra spannend maken. We hebben inmiddels 33 teams die deel nemen en dat betekent dat we helemaal vol zitten”, zegt Frenk Theuns.

Programma

Naast het schoolschaatsen en de schaatsactiviteiten die voor iedereen toegankelijk zijn, staat er een curlingtoernooi op het programma. Het weekend van 15 en 16 december staat helemaal in het teken van de opening en is overdag exclusief voor de klanten van Jumbo. Op de vrijdag 21 december is er een Kerstborrel, waarbij een glaasje Glühwein niet ontbreekt. Voor de Koele kikkers is er discoschaatsen en zanger Corné van Meer verzorgt een optreden. Zaterdagmiddag 22 december is er een optreden van Streetdance on Ice en een demonstratie Power skating door de Dutch Raptors Icehockey Club. ’s Avonds komt de jeugdige zanger Sam Vanvelthoven naar Wouw voor een ijsconcert. Zondagmiddag 23 december om 15.00 uur volgt een optreden van de Music Company met Gospels en de Dickens story, terwijl vrijdagavond 29 december om 22.00 uur Mike Alderson op gaat treden. Zaterdag 29 december is het om 22.00 uur de beurt aan Volendam en Palingsound met Kees Plat die met de Tribute to the Catsband het dorp in zijn ban probeert te krijgen. Dan komt het eind van de Wouwse ijsbaan in zicht met op donderdag 3 januari om 22.00 uur een optreden van Youri Sprenkels, op vrijdag 4 januari vanaf 22.00 uur 'Wouw on Ice zingt Hazes’ met Lesley Williams en zaterdag 5 januari aan het eind van de avond ‘Schlagers sind toll’ met tribute ‘Helene Fischer’. Zondag 6 januari wordt de baan gesloten met een borrel voor de vrijwilligers die drie weken lang in touw zijn geweest om alles in goede banen te leiden.