DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Rijsbergse Vliegerdagen 17 en 18 Augustus 2019

Op 17  en 18 augustus 2019 worden de 11e Rijsbergse Vliegerdagen  georganiseerd. 

De Rijsbergse Vliegerdagen is een vliegerfestival waarbij honderden vliegers het luchtruim kiezen. Het is een zeer spectaculair en kleurrijk schouwspel.
Diverse takken van de vliegersport komen aan bod, zoals het éénlijner vliegeren, twee- en vierlijner vliegeren, team vliegeren, knuffel en snoep droppings voor de kinderen.  Uitleg en demonstraties over de soorten vlieger, wat je er allemaal mee kunt doen en de geschiedenis van de vlieger.

Tevens wordt er aandacht besteed aan het kindervliegeren, door middel van een eigen  vliegerveld en een workshop waar vliegers gebouwd kunnen worden.   Voor de kleintjes zijn er 2 springkussens en een zandbak, tevens een workshop origami. Ook kun je je laten schminken.En dat allemaal gratis !

 

Ook is er een demonstratie veld waar uitleg gegeven wordt over de verschillende takken van de vliegersport.

En waar deelnemers demonstraties geven.  Vliegers die gebruikt zijn tijdens de 1e en 2e wereldoorlog zijn te zien. maar ook vliegers uit andere werelddelen , zoals o.a. Japan, Maleisie en India.

En natuurlijk het vliegeren met de 4 lijns revolution vliegers.
Team United wings geeft demonstraties in het teamvliegeren met deze 4 lijns vliegers. Op muziek wordt er dan synchroon gevlogen.

Ook zijn er weer de Snoep en Knuffeldroppings, en wel om 13.00 en 15.00 uur op beide dagen. Snoepjes komen uit de lucht vallen, en na de snoepdropping mag jouw knuffel parachute springen vanuit een vlieger, en hij krijgt dan een echt parachutespringdiploma met zijn naam er op !

 

Dit jaar zijn alle nederlandse provincies vertegenwoordigd door de deelnemers, en hebben we 9 verschillende nationaliteiten op het veld.  Met recht kunnen we zeggen de internationale Rijsbergse Vliegerdagen.

Op zaterdagavond vindt het nachtvliegeren plaats.

Om 20.00 uur is er een optreden van de Taikidoki’s van de araumi daiko academie uit Antwerpen  samen met de Taiko groep Breda, met hun Japanse trommels 
Om 21.00 uur wordt het nachtvliegeren geopend door de wethouder van de gemeente Zundert,  waarna het nachtvliegeren van start gaat met de lampionnenoptocht voor de kinderen.  (gratis lampion voor de kinderen)
Daarna begint de nachtvliegershow, verzorgd door de deelnemers van de Rijsbergse Vliegerdagen. Alle vliegers staan dan verlicht in de lucht, wat schitterend is om te zien.

Op zondag zijn er uiteraard weer de nodige demonstraties en een boordevol programma, ook kan er dan gestemd worden voor de publieksprijs, om 16.30 uur wordt de winnaar van de nachtvliegerprijs en de publieksprijs 2019 bekend gemaakt.

Natuurlijk hebben we beide dagen ook muzikaal vertier, op zaterdag komt Meladie naar de Rijsbergse Vliegerdagen en op zondag de Muziekkunstenaar en de Breda city pipes and drums.  

Vanaf zaterdag 18 augustus 10.00 uur tot en met zondag 20 augustus 17.00 uur staan er honderden vliegers in de lucht aan de Tiggeltsestraat 13 in Rijsbergen . Entree, Parkeren  en Fietsenstalling is geheel gratis. 

De Rijsbergse Vliegerdagen worden georganiseerd door de Stichting Rijsbergse Vliegerdagen in de weilanden van de Familie Machielsen aan de Tiggeltsestraat 13 te 4891 zp te Rijsbergen. (volg de wegwijzers)

Voor meer informatie kijk op www.rijsbergsevliegerdagen.nl . Of op onze facbookpagina, twitter en instagram account (Rijsbergse Vliegerdagen)