DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

RIKKEN IN MOERSTRATEN

Op zondag 19 april as. wordt er voor de laatste keer in dit seizoen een rikmiddag gehouden in café de Bakker in Moerstraten. Zoals altijd begint dit evenement om 14.00 uur en zal de prijsuitreiking rond 17.15 uur plaatsvinden.

Afgelopen maand was het Coronavirus een zware tegenstander. Terecht gaven vele wat oudere kaarters gehoor aan de oproep van het RIVM om thuis te blijven. Toch waren er een aantal fanatiekelingen, die persé wilden kaarten en daar kregen ze de kans voor. Achteraf bleek dat ze hun gezellige middag moesten afsluiten om 18.00 uur, het moment waarop het kabinet de horeca op slot gooide. Maar ze hadden er nog van genoten!!

Winnaar werd de jongste kaarter van deze middag, Thijs Janssen met 121 punten. Vader Walther was zo bij de hand om te stellen dat de talenten goed waren doorgegeven, maar daar werden terecht grote vraagtekens bij gezet! Op gepaste afstand werd Theo Knop met 115 punten mooi tweede en hij ging daarmee Toon Suijkerbuijk met 112 punten en Willy Jaspers met 109 punten vooraf. Op de vijfde plaats eindigde de laatste tweevoudige winnaar Peer Uitdewilligen met 104 punten. Daarna werd de middenmoot aangevoerd door Kees Bovée met 99 punten vóór Nico Matthijssen met 92 punten en Corné Geijlings met 88 punten.

De serieprijs was natuurlijk ook een prooi voor Thijs Janssen met 54 punten en de poedelprijs ging dit keer naar Erik Vonk met 14 punten.

Uitbater Ad kwam daarna nog met een voorlopige stand in het algemeen klassement. Veel kan nog veranderen omdat de twee slechtste resultaten geschrapt kunnen worden bij een deelname van acht middagen. Maar vooral Ad Buermans en Peer Uitdewilligen maken een goede kans om de zo begeerde hoofdprijs binnen te slepen.

Daarna werd nog gezellig verder gepraat, niet alleen over het Coronavirus, maar ook over de laatste zondag, 19 april, waarop de eindwinnaar van dit seizoen wordt bekend gemaakt. De messen werden al geslepen!