DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Samen zijn we sterk

Gelukkig hebben wij er als Wouwse dorpen, door onze saamhorigheid in de afgelopen periode, voor gezorgd dat er nog geen ondernemers zijn om gevallen, maar het was lastig. Ook onze ondernemers hebben niet stilgezeten. Ook zij hebben extra stappen gezet om samen #COVID19 zo goed mogelijk te overleven.

 

Een spontane en vooral collegiale samenwerking van enkele Wouwse en Heerlese winkeliers en supermarkten hebben geleid tot een boodschappenservice voor onze kwetsbare inwoners, waar goed gebruik van wordt gemaakt. Horecaondernemers, die spontane afhaalservices van eten en drinken hebben georganiseerd. Wouwse muzikanten, die serenades hebben gebracht aan onze kwetsbare doelgroepen. Initiatieven als een berenjacht en krijten tegen Corona. Een kleine greep uit de spontane acties die ons “Lockdown” leven samen positief hebben beïnvloed. Natuurlijk alles om te overleven, maar dit had niet gekund zonder uw, jouw, medewerking. Gefeliciteerd, we hebben aangetoond dat we samen sterk zijn.

 

Langzaam maar zeker gaat alles weer van het slot. De meeste winkels zijn open, onze kappers en andere contactberoepen zijn weer voor ons aan de slag en ook bij onze horeca ben je sinds 1 juni weer van harte welkom. Dat wil niet zeggen dat onze Wouwse ondernemers nu uit de zorgen zijn. Integendeel. De 1,5 meter regel zorgt voor veel beperkingen en onze ondernemers hebben jou ook en vooral nu keihard nodig.

 

Dus laat je Wouwse hart kloppen en koop bewust en lokaal bij onze ondernemers uit onze Wouwse dorpen. Zo slepen we onze ondernemers er samen doorheen. Natuurlijk is het online shoppen niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Prima, die ambitie hebben we ook niet. Sterker nog heel veel Wouwse ondernemers gebruiken sociale media als Facebook en Instagram om hun producten en diensten aan te bevelen, je kunt dit mooi gebruiken om je keuzes te maken.

 

Prima hoor al die keuzes, ik wil je alleen wel laten nadenken over waar jij de volgende keer je aankopen doet. Want als je lokaal koopt, steun je lokale ondernemers, de mensen die er werken en draag je een steentje bij aan de leefbaarheid in onze dorpen. En daar worden we allemaal beter van!

 

Denk aan ons dorp en Koop Lokaal.

 

Johan van Loenhout

Lokaal Inkopen.nl