DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Heerle gaat zonder Prins Ruben van Puitelaand verder

Ruben Koevoet, in de carnavalstijd beter bekend als Prins Ruben van Puitelaand, kan er nog niet over uit. Twee weken geleden kreeg hij te horen dat de Stichting Kindercarnaval Heerle niet met hem verder wilde.

 

Ruben Koevoet stuurde zelf een bericht de wereld in en plaatste op Facebook zijn ontslag. Meteen barstte een complete mediagekte los en er kwamen honderden positieve reacties los. De reden was, volgens de ex-prins, dat hij teveel zichzelf is gebleven en te dicht bij het volk staat en daardoor door sommigen niet serieus genomen wordt. Omdat Ruben niet voldoet aan de wensen van sommige leden van het bestuur is besloten hem daardoor te ontslaan. Het stichtingsbestuur zegt regelmatig aanwijzingen te hebben gekregen dat het allemaal teveel was voor de prins. ,,Regelmatig merkte we op dat de prins een gespannen indruk maakte. We hebben er alles aan gedaan om het hem beter werkbaar te maken, maar we zagen geen resultaat”, geeft de stichting aan. Net voor het carnavalsgedruis dit jaar los barstte werd er een motie van wantrouwen ingediend, maar op dat verzoek werd op dat moment niet ingegaan.

 

Complete onzin

 

Ruben Koevoet zelf geeft aan dat hij het verhaal van het bestuur complete onzin vindt. ,,Ik ben inderdaad mezelf gebleven, de kinderen houden ervan. Ik heb veel connecties in het dorp en ik vind het zonde dat ze me hiervoor uit mijn functie ontslaan. Ze willen me beschermen tegen mezelf en vinden dat de rol van Puitepliesie me beter stond en dat ik niet echt een Prins was zoals de meeste wensten. Misschien is dat ook wel zo, maar heb ik voor mijn gevoel altijd mijn best gedaan om zo goed mogelijk mijn functie uit te oefenen.” Bij het ontslag voert de stichting aan dat ze zowel Ruben willen beschermen als de stichting. Het bestuur geeft aan dat ze na het bekijken van de ervaringen en evaluaties uit het verleden van de prins uiteindelijk tot een unaniem besluit zijn gekomen en dat is aan alle leden tijdens een algemene ledenvergadering verteld en iedereen stond achter dit besluit. Ruben Koevoet is nog steeds verbouwereerd over het besluit, maar verlaat wel per direct de stichting. ,,Ik heb hier toch niets meer te zoeken. Hoe moet ik nu carnaval in Heerle blijven vieren waar ik me met diverse bestuursleden niet meer op mijn gemak voel. Ik kijk wel wat ik ga doen. Ik heb nu tijd voor een vakantie of om mijn andere hobby als DJ uit te oefenen. Misschien maak ik wel een carnavalsplaatje, ik heb er nu toch alle tijd voor. Bovenal heb ik nu tijd om te genieten samen met mijn gezin”, besluit hij.

Eigenlijk was hij voornemens om in 2021 te stoppen na elf jaar werk voor de stichting, maar dat gaat dus nu niet meer lukken. De Herelse stichting moet nu op zoek naar een nieuwe prins, maar ook een grootste boer of boerin, want Fientje Flits legde na het carnavalsfeest in het voorjaar haar functie neer.