DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Natuurtheatervoorstelling KUDDE komt naar Grenspark Kalmthoutse Heide deze zomer

Het was even spannend door de coronacrisis: zou ‘KUDDE’ deze zomer naar het Grenspark Kalmthoutse Heide komen voor hun unieke natuurtheatervoorstelling met de schapen op de heide? Gelukkig lijkt de crisis net voldoende bezworen om dit bijzondere evenement toch te kunnen laten doorgaan. Een mooiere manier om het 5-jarig bestaan van het stiltegebied te vieren bestaat er alvast niet.

Het verhaal van Zenon
Van 26 t/m 30 augustus en van 2 t/m 6 september 2020 nemen theatermakers Heleen Van Doremalen en Leonie Muller je mee op de heide voor een unieke ervaring. Tijdens zonsondergang krijg je het verhaal te horen van Zenon, een moedige man die besluit de kudde te verlaten. Kudde is een sprookje voor volwassenen over de moed die het vergt om te worden wie je werkelijk bent. Wat is de aantrekkingskracht van een kudde en waarom is het zo moeilijk om los te breken? En willen we dat eigenlijk wel? Theatermaker Heleen toont welk effect kuddegedrag kan hebben. Beeldend kunstenaar Leonie verwerkt de bomen, de heide, het zand en water in het verhaal om het gevoelsleven van Zenon weer te geven.

Mystiek kader
Samen met de schaapskudde wandel je in de schemering door Grenspark Kalmthoutse Heide. Ondertussen ervaar je hoe verstikkend kuddegedrag kan zijn. Het Grenspark fungeert daarbij als mystiek kader, de schapen en de zonsondergang op de heide doen de rest.

Corona proof Cultuur

Deze voorstelling is uniek in zijn opzet. Ze gaat buiten door, mensen kunnen tijdens de voorstelling 1.5 meter afstand houden en toch een erg intieme voorstelling meemaken. Het is een complete cultuur- en natuurbeleving die zelfs in tijden waar veel theaterproducties moeten geannuleerd worden, kan doorgaan. Heleen Van Doremalen (theatermaker): “Ik ben zo enthousiast dat onze productie naar Vlaanderen kan trekken. We hebben goed gekeken naar wat mogelijk is en de voorstelling waar nodig aangepast. De voorstelling bleek in zijn geheel vooraf al erg ‘corona-proof’ als kleinschalige productie in de buitenlucht.”

Horde fans
Met deze voorstelling zijn theatermakers Leonie en Heleen niet aan hun proefstuk toe. Eerder waren er al voorstellingen in heidegebieden in Brabant, Drenthe, Zuid-Holland en Overijssel. Die waren stuk voor stuk uitverkocht en ondertussen sleept Kudde een stevige horde fans met zich mee.

Tickets en vrijwilligers
Deze interactieve voorstelling is geschikt voor bezoekers van 16 jaar en ouder. Afhankelijk van het weer bevelen we gepaste kledij en dichte schoenen aan. Bij regen is een waterdichte kap of capuchon verplicht om de hoofdtelefoons niet te beschadigen. Een goede fysieke conditie is vereist en gezien het parcours is de voorstelling helaas niet geschikt voor mindervaliden. Honden zijn uiteraard niet toegestaan vanwege de schapen in de buurt. Meer informatie vind je op www.kudde.org.

KUDDE wordt mede mogelijk gemaakt door Grenspark Kalmthoutse Heide, Gemeente Kalmthout, Agentschap voor Natuur & Bos, Kennis- en Vormingscentrum voor Natuur en Milieu De Vroente, Natuurinvest en IVN.

Tickets kosten 35 euro (+ ticketkosten) en boek je via www.kudde.org. Snel zijn is de boodschap want per voorstelling worden slechts 50 mensen toegelaten.

Heb je zin om mee te werken achter de schermen van deze unieke theaterproductie? Kudde zoekt nog vrijwilligers die mee helpen tijdens, voor en na de voorstellingen. Contacteer Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor meer informatie.