DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Worstje, kaas, eierkoek, snoepje

Vroeger toen ik jong was ging ik graag met mijn oma boodschappen doen. Even langs de slager Jan Machielse.... “mag tie een worstje?” Om vervolgens bij de zusjes Tolhuizen een snoepje uit te mogen zoeken. Een eierkoekske bij Bakker Ravels een stukske Kaas bij Spar Jan van der Linden en tenslotte een appeltje bij van Loon. Man ik hoefde echt niet te eten thuis.

Toen ik later met mijn eigen dochter boodschappen ging doen was er niks veranderd. Gelukkig voor haar natuurlijk. Onze slager vroeg nog steeds of ze een worstje mocht. Bij de groenteboer kreeg ze een banaan en de bakker had vaak nog wel een koekje of iets lekkers liggen.

Dat is het voordeel van boodschappen doen bij de lokale middenstand. Alhoewel onze lokale  supermarkt ook wel schaaltjes neerzette met kaas of worst of wat er dan ook die week in de reclame was. Je snapt dat onze dochter dan als eerste die kant op liep! Nu nog trouwens. Niks veranderd in al die jaren.

Onze lokale winkeliers geven natuurlijk niet zomaar een deel van hun voorraad gratis weg. Zij weten heel goed dat als je de kinderen binnen krijgt, de ouders komen kopen en natuurlijk ook dat proeven en ervaren de kans op kopen vergroot.

Zij vinden het dan ook niet meer dan logisch, een gesprekje aanknopen met je klanten is altijd waardevol. Dit helpt enorm het proces van 'leren kennen, aardig vinden en vertrouwen' te versnellen. En als dan alles hetzelfde is als bij een ander, kopen vrienden bij “vrienden”.
En als dingen niet hetzelfde zijn zoeken we gewoon nieuwe vrienden. Oftewel, wij zijn geneigd pas iets te kopen wanneer we de ander kennen en aardig vinden.

Ik kijk nu al uit naar de tijd dat wij zelf kleinkinderen hebben en dat we de huidige generatie slagers, bakkers, het kaasmeske en groenten en fruit winkels de kans geven om onze koters ook te verwennen.

 

Dit gaat er bij lokale winkeliers gelukkig nooit uit en ik zie dat online niet zo gauw gebeuren, maar je weet het nooit natuurlijk. Een 3D snoepje vanuit het scherm, wie weet.

Wees loyaal

en

Koop Lokaal