DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Column wijkagent: Op vakantie? Licht de buren in!

Geachte lezers,

Als deze column verschijnt, is het voor veel mensen bijna zomervakantie. Velen blijven misschien (noodgedwongen) thuis, anderen kiezen er voor om toch op vakantie te gaan. Hetzij in Nederland of indien het mogelijk is in het buitenland. Voor de politie is in deze tijd vaak een stijging van woninginbraken te zien. Vaak maakt de politie gebruik van een campagne of flyer. Hieronder een voorbeeld en tevens wat extra tips om de kans op een inbraak te verkleinen.

Misschien kent u nog van vroeger de op vakantie kaart. Deze kon men bij een plaatselijk politiebureau inleveren met verzoek tot extra surveillance. Helaas is dit niet meer mogelijk, misschien is het ook inmiddels wat achterhaald. Want een agent die een ronde rond huis loopt en aan klinken voelt is misschien juist wel te opvallend. Mogelijk hebt u goed contact met de buren of een wijkbewoner. Vraag dan of diegene een oogje in het zeil houdt. Vaak is diegene op de hoogte van de situatie rondom uw huis. Denk aan gordijnen open of dicht enzovoorts.  Zoals te zien is staan er enkele tips op bijgevoegde afbeelding. Hieronder mogelijk nog wat tips die u kunt gebruiken om de kans op een inbraak te verkleinen. 

-       Zorg dat opklim materiaal zoals afval containers niet voorhanden zijn.

-       Hebt u hang en sluitwerk met een sleutel? haal de sleutel er vanaf, en laat deze niet aan de binnenkant zitten.

-       Gaat u met de camper of caravan weg? Probeer deze niet dagen van tevoren op de oprit te hebben staan. Vaak is dit een teken dat men weggaat.

-       Laat vrienden/familie of buren de woning verzorgen. Denk aan het  openen of  sluiten van gordijnen. Regelmatig de post weghalen enz.

-       Plaats geen details op “social”media omtrent de verblijfsduur en locatie waar u bent.

-       Gaat u voor langere tijd weg? Misschien is er een mogelijkheid om iemand in uw kennissen/vrienden kring op het huis te laten passen door diegene er te laten verblijven.

 

Fijne vakantie voor diegenen die daadwerkelijk binnenkort  zomervakantie hebben.

 

Hartelijke groet, Mark Noordink

 

Wijkagent van de dorpen: Wouw, Wouwse Plantage, Heerle, Nispen en Moerstraten. Leisurepark de Stok en   Designer Outlet Roosendaal

-       0900-8844 ( geen spoed wel politie)

-       0900-1844 ( doof of slechthorend)

-       www.politie.nl (contactverzoek wijkagent)

-       Twitter (@wa_Roosendaal03) account van wijkagent dorpen.

-       Facebook Politieteam Roosendaal