DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Ken uw Wouw – juli 2020

Gerard Engels maakte het bronzen beeld ‘Man en Paard’ dat op de foto van de maand juni prijkte.

 

Het beeld staat op het grasveld aan de Blomakker. De kunstenaar, geboren in 1945, heeft een atelier aan huis in het Belgische Retie. ‘Man en Paard’ past bij Engels’ voorliefde voor figuratieve kunst, waarbij paarden en menselijke figuren zijn voorkeuren vormgeven. ’s Morgens vroeg verwarmt de kunstenaar een pan met was om die te laten smelten. Een hoeveelheid gesmolten was stolt op een vel aluminiumfolie. Daarna worden er repen van gesneden, die worden gebruikt om het beeld op te bouwen. Na verwarming wordt de was kneedbaar. Engels smelt de stroken aan elkaar, maar laat ruimte, opdat je de strokenopbouw kunt blijven zien.

 

Corry van Zitteren, woonachtig in Roosendaal, hoorde bij de inzenders met een juiste oplossing; zij werd door loting winnaar van de cadeaubon met een waarde van € 15, beschikbaar gesteld door Ondernemers Vereniging Wouw. Mevrouw Van Zitteren heeft de bon inmiddels in ontvangst kunnen nemen.

 

Wilt u in de komende maand meedingen naar deze prijs? Bezoek dan www.dorpsraadwouw.nl  en lees daar hoe u uw inzending op de juiste plaats krijgt. U kunt dat gedurende de gehele maand juli van 2020 doen.