DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Het voorwerp op de roze kubus was een beker voor gebaksvorkjes

 

Op de roze kubus in de etalage van het Heemhuys aan de Bergsestraat lag weer een nieuw voorwerp. Het was een bekertje voor gebaksvorkjes.

Karel Schrooyen zag dit voorwerp liggen op een rommelmarkt en wist niet wat het was, maar toch intrigeerde het hem. ,,Het kostte maar € 1,50 dus daar kon ik het niet voor laten liggen. Ik heb het aan diverse mensen laten zien. Er een foto van gemaakt en her en der naar toegestuurd maar het leverde niets op”, zegt Karel over dit voorwerp. Het bleef een onbekend voorwerp tot er op een verjaardagsfeestje iemand het bijna verdwenen merkteken ‘GERO’ opmerkte, plus de inscriptie met de letters ‘GN’. Dat zette Karel op het spoor van deze firma. Hij stuurde een mail naar de firma GERO zilver (M.J.Gerritsen & Co) in Nijmegen. Met een vertraging van enkele weken door de vakantie kwam het verlossende antwoord. ,,Het is een verzilverd bekertje om op een gebaksschaal te klemmen met gebaksvorkjes erin. Het is gemaakt in de periode tussen 1920 en 1950.” Achteraf logisch natuurlijk, maar ja, als je alles van tevoren wist dan kwam je met een (zilveren) dubbeltje de hele wereld rond.

 

Er kwamen weer goede antwoorden binnen en na loting gaat het prijsje naar Mariëlla Musters uit Wouw.

Inmiddels ligt er een nieuw voorwerp op de kubus en u kunt tot 30 september de oplossing insturen. Oplossingen kunnen ingeleverd worden bij de VVV in Wouw aan de Bergsestraat 1. Maar ook per mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vanaf 1 oktober proberen we weer een nieuw voorwerp op de roze kubus te plaatsen.