DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Column door wijkagent Bod Kool: Even voorstellen….

Ik ben Bob Kool, 35 jaar, woonachtig in Breda, en sinds 2013 werkzaam bij het basisteam in Roosendaal. In mijn tijd bij dit basisteam heb ik vooral veel in de noodhulp gewerkt. Dit betekend vooral veel (112) meldingen rijden, en van hot naar her gestuurd worden. Naast dat ik veel werkzaam ben in de noodhulp ben ik ook lid van het Districtelijk Hennepteam van De Markiezaten. Met dit districtelijke team sporen we hennepkwekerijen, hennepstekkerijen en hennepdrogerijen op. Na aantreffen word de kwekerij, drogerij of stekkerij ontmanteld, en maken wij proces-verbaal op tegen de verdachten.

 

Recent kreeg ik de kans om me wat meer te verdiepen in het werk van de wijkagent, en ben daarbij gekoppeld aan jullie huidige wijkagent, collega Mark Noordink. Samen met hem ga ik de komende tijd aan de slag in Wouw, Wouwse Plantage, Heerle, Moerstraten, Nispen, de terreinen van de Designer Outlet Roosendaal en De Stok.

 

Vanwege mijn expertise op het gebied van hennepteelt wil ik van deze gelegenheid gebruik maken om enkele van de indicatoren van hennepteelt nog eens te belichten.

 

Hennepteelt gaat vaak gepaard met;

 

-       Sterke henneplucht rondom de locatie

-       Geluidsoverlast door voortdurend zoemend of brommend geluid

-       Warmteafgifte (bv warme muren)

-       Dichtgemaakte ramen/deuren (bv rolluiken altijd naar beneden, folie tegen het raam)

-       Bouw- en sjouwactiviteiten op vreemde tijdstippen

-       Vreemde activiteiten in de buurt (onderbuik gevoel)

Naast de overlast die u er mogelijk van ervaart kan hennepteelt ook erg gevaarlijk zijn voor de omgeving. Een hennepkwekerij verbruikt veel stroom die vaak illegaal word aangelegd. Dit brengt een hoge mate van brandgevaar met zich mee.

 

Ervaart u een of meerdere van deze bovengenoemde indicatoren meld dit dan altijd bij de politie. Dit kan bij spoed via 112. Wanneer er minder spoed bij is kunt u het melden via 0900-8844. Wilt u graag anoniem melden dan kan dit via 0800-7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl

 

Bijgevoegd een foto van mijzelf, met een kruiwagen vol met een recente vangst. Melden heeft dus nut!

 

Ik hoop u te zien in de wijk!

 

Met vriendelijke groet,

 

Bob Kool

 

Politie Roosendaal