DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Contouren Leonardushof worden zichtbaar

Na de bouwvakvakantie wordt er hard gewerkt op het terrein waar het nieuwe Leonardushof moet komen te staan. Langzaam worden de contouren van het gebouw zichtbaar.

Midden op het bouwterrein is een diep gat gemaakt. Daar moet de kelder komen waar het apparatuur in geplaatst kan worden. Oorspronkelijk was dat niet de bedoeling. Vandaar dat op de plaats van de kelder eerst de heipalen weer tot op de toekomstige vloer afgebroken moeten worden. Dat betekent veel extra werk. Ondertussen zijn de ‘koppensnellers’ aan de gang gegaan om een stukje van de heipalen af te halen, zodat ze op hetzelfde niveau komen te liggen als de fundering. Er worden styropoplaten gelegd waar het vlechtwerk op komt te liggen dat in de fundering verwerkt wordt. Op het eerste gezicht lijkt het een legpuzzel die de bouwvakkers aan het maken zijn. Maar voor mensen die regelmatig de bouw in de gaten houden, wordt nu duidelijk hoe straks de muren gaan lopen. In de kelder worden houten damwanden gemaakt om het verschuiven van de grond te voorkomen. Inmiddels is in de toekomstige kelder de vloer gestort en wordt gewerkt aan de wanden. Aan de zijde van de Schoolstraat heeft Wouw een echte ‘berg’ gekregen. Dat zand zal nog afgevoerd moeten worden. Tijdens het hele proces wordt grondwater weggepompt om te voorkomen dat de toekomstige kelder onder water komt te staan. Zo wordt er gestaag gewerkt aan de toekomstige voorziening voor de Wouwse en regionale senioren. Wij houden u ook de komende kranten op de hoogte van de vorderingen.