DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Huize Roosdael brengt zorg en sfeer bij elkaar

In een sfeervol oud schoolgebouw aan de Laan van Henegouwen in Roosendaal ligt Huize Roosdael, één van de huizen van Compartijn. Een monumentaal pand met 26 zorgappartementen van circa 45 m2, voorzien van alle gemakken. Een besloten, sfeervolle stadstuin met diverse terrassen biedt rust en privacy. Voorzieningen en openbaar vervoer zijn binnen handbereik en er is volop ruimte voor parkeren.

 

Nico Meesters, heer des Huizes over zijn Huize Roosdael: ‘Wanneer thuis wonen niet meer gaat, is er Compartijn. Wij geven liefdevolle zorg aan mensen die kwetsbaar oud worden. Mensen met een psychogeriatrische aandoening als dementie of een fysieke beperking. In ons kleinschalig, sfeervol huis is er aandacht voor alle bewoners.’ Zo zorgt Compartijn ervoor dat de bewoners zich thuis voelen.

 

Alleen de beste zorg

 

In de huizen van Compartijn zijn de bewoners in goede handen. Een vast team zorgt 24 uur per dag  voor de begeleiding, verzorging en verpleging. Zorg van de huisarts, fysiotherapeut of de specialist in het ziekenhuis wordt voor de bewoners gecoördineerd. Doordat Huize Roosdael klein van opzet is, kennen medewerkers en bewoners elkaar goed. Dat maakt de zorg persoonlijk en vertrouwd.

Thuis

 

De appartementen in Huize Roosdael zijn luxe en comfortabel. Maar hoe mooi een appartement ook is: het is er pas echt prettig als het als thuis voelt. Met een woon-/slaapkamer, eigen badkamer en een pantry heeft een bewoner ruimte om een eigen woonomgeving te creëren.

Gastvrijheid voor bewoners en gasten

 

Gelukkig begint thuis niet pas in het appartement. Ook de gezamenlijke ruimtes zijn sfeervol en gastvrij. In de gezellige huiskamer, open keuken en bibliotheek schuiven bewoners aan wanneer ze willen. Ook gasten zijn welkom. Zij kunnen zelfs blijven overnachten in de gastenkamer!

Dagelijks comfort

 

Compartijn legt haar bewoners graag in de watten. Nico Meesters: ‘We hebben een kok die dagelijks heerlijke verse maaltijden maakt, afgestemd op onze bewoners. We organiseren verschillende dagactiviteiten: beweging, muziek, cultuur of creatief.’ In het huis is een wellnesskamer, waar de kapper of schoonheidsspecialiste de bewoner bezoekt. De huizen van Compartijn ademen simpelweg comfort. Meesters: ‘Een huis van Compartijn voelt daardoor niet als een zorglocatie, maar als een prettige woonomgeving. Eigen sfeer, eigen levensstijl, eigen dagindeling – net als thuis!’