DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Lokale ondernemers openen samen coronaproof pop-up store in restaurant in Huijbergen

Feestelijke opening op 27 november

Door de coronamaatregelen was Restaurant Fleurian in Huijbergen genoodzaakt om opnieuw de deuren te sluiten. Maar bij de pakken neerzitten, zit er voor eigenaren Philip en Lian, en dochter Lielé niet in. Ze openen op 27, 28 en 29 november opnieuw de deuren van hun restaurant - samen met andere lokale ondernemers – voor een pop-up store vol leuke en betaalbare cadeautjes.

Birambi Gifts

Lian: “Het was heel zuur om voor de tweede keer ons restaurant te moeten sluiten. Onze hele ziel en zaligheid zit er in, om over de financiële gevolgen maar niet te spreken. Gelukkig heb ik -  samen met mijn  dochter Lielé - een webshop www.birambi.com. Daar kunnen we nu onze energie volop in kwijt”. Met Birambi creëren en verkopen Lian en Lielé kleine, toegankelijke belevingsgerichte brievenbus cadeautjes. Maar toen de restaurants moesten sluiten kwam Lian met het idee om de allereerste Huijbergse pop-up store in het restaurant te openen. Hierdoor hebben de klanten de mogelijkheid om de producten die in de webshop verkocht worden, te zien en in hun handen te nemen. Lian: “Zeker in deze tijden is het superbelangrijk om te laten weten dat we aan elkaar denken. Dat kan perfect met cadeautjes van Birambi. En doordat andere lokale ondernemers ook hun producten, zoals sieraden borrelplanken, of wenskaarten kunnen laten zien, krijgt kopen in de eigen gemeenschap onder het motto ‘support your locals’ nog meer invulling.”

Gemeente ook enthousiast

De gemeente Woensdrecht, waar Huijbergen in ligt, reageerde meteen enthousiast. Voorwaarde was wel dat de coronamaatregelen in acht worden genomen, zoals een duidelijk aangegeven looproute, 1,5 meter afstand, mondneusmaskers, een maximum aantal bezoekers van acht klanten en een goede ventilatie, zodat iedereen veilig de pop-up store kan bezoeken.   

Lokale ondernemers

Na akkoord van de gemeente kwam al snel het idee om meerdere lokale ondernemers uit de gemeente Woensdrecht te vragen om hun producten in de pop-up store aan te bieden. Het idee werd goed ontvangen en zo ontstond een leuke collectie van Flessenpost van Birambi, hout en wanddecoratie van MC style, natuurlijke huidverzorging van Made By Moes, zelf gebrouwen Limoncello van MH, kerstdecoratie en do-it-yourself pakketten van Four Seasons, huisgemaakte confituur van het Confituurkraampje, zelf gebrouwen speciaalbier van Clootsterbier, beertjes met teksten van Petrasprint, sieraden, curiosa en nog diverse andere producten. In deze POP-UP store is voor ieder wat wils. Jong, oud, man & vrouw.

Wanneer?

Op 27, 28 en 29 november in restaurant Fleurian aan de Dorpsstraat 21 in Huijbergen. De pop-up winkel is geopend vanaf 11:00 tot 17:00.