DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

In Heerle schijnt licht in donkere dagen!!

Wie door de dorpskern van Heerle rijdt krijgt meteen een warm gevoel als hij of zij al die lichtjes ziet schijnen. En de kerstbomen die geplaatst zijn, maken het december sfeertje helemaal af.

 

Al op 22 november hebben de vrijwilligers van Stichting Heerl’k de lampjes opgehangen en de nieuwe led kerstboom van 6 m hoog, voorzien 960 lichtjes, geplaatst. Vorig jaar hadden ze pech met de lampjes, doordat die steeds uitvielen. Maar dit jaar branden ze gelukkig al weken zonder problemen. Nadat de Sint is vertrokken zijn ook de kerstbomen geplaatst voor een Heerl’k sfeertje in het dorp.

 

Heerl’k Winterfeest is elk jaar het laatste onderdeel van de Stichting. Na diverse pogingen iets binnen de RIVM regels te organiseren, dacht men iets gevonden te hebben. Maar ook de filmvertoning in de Schalm van het vorig jaar gespeelde spektakel Snow is helaas niet mogelijk geweest. Daarom is de première van deze film op zaterdag 12 december op You Tube gezet. Ook via de website en facebook pagina is de film “Snow” vanaf die tijd te vinden. Zo kan iedereen die dat wil toch nog een keer  genieten van de prachtige voorstelling.

 

Omdat het voor veel mensen door corona deze winter extra donker lijkt, heeft Stichting Heerl’k het idee om toch overal in Heerle wat licht te brengen. De bewoners wordt gevraagd om hun voortuin, gevel, huis of raam te versieren met lichtjes. Hiermee kan een prijs gewonnen worden. Nadat men zich heeft aangemeld, kan iedereen een stem uitbrengen voor de mooiste, leukste of meest sfeervolle verlichting. Maar het gaat vooral om het saamhorigheidsgevoel te versterken. Voor mensen die de feestdagen alleen doorbrengen of het moeilijk hebben:  een soort steuntje in de rug. En natuurlijk is het voor iedereen leuk om een rondje Heerle te doen met overal sfeervolle verlichting. Een lichtjesfeest in Heerle…hoe mooi is dat!!